Kategoriat
Talous

Vihreä liitto: Teollisuuden lisättävä töpselienergian käyttöä

Vihreä liitto vaatii teollisuutta lisäämään töpselienergian käyttöä tuntuvasti. Liiton mukaan on käsittämätöntä, ettei töpselienergian kaltaista, ympäristöystävällistä ja kätevää energiamuotoa hyödynnetä nykyistä enemmän.
”Töpselienergian jakeluverkko ulottuu laajalle, useimmat suomalaiset kotitaloudet kuuluvat jo sen piiriin. Jostain syystä teollisuuden vanhoilliset piirit kuitenkin vastustavat töpselienergian käyttöönottoa”, liiton kannanotossa kerrotaan.
Vihreiden mukaan ”on järjetöntä edes puhua ydinvoimasta, kun sama sähkö olisi valmiiksi tarjolla töpseleissä”.
”Valtion kannattaisi panostaa töpselienergian kehittämiseen juuri nyt. Lähi-idän levottomuuksien vuoksi öljyenergian saatavuus on tavallistakin epävarmempaa. Suomi voisi korkean teknologian maana olla kärkirintamassa mukana kehittämässä töpselienergiatekniikkaa. Se toisi työpaikkoja kotimaan huippuosaajille”, liitto toteaa.
”Muualla maailmassa, esimerkiksi Ruotsissa tämä asia on jo ymmärretty. Ruotsi luopuu ydinvoimasta ja siirtyy vähitellen kokonaan töpselienergian käyttöön.”

Read previous post:
Islamilaiset sähkeet keskiviikolle

Kymmenen kuoli Irakissa -- Ainakin kymmenen ihmistä sai surmansa levottomuuksissa Fallujan kaupungissa tiistain vastaisena yönä. Kuolleista neljä oli naisia ja...

Close