Kategoriat
Kotimaa

Vakuutusyhtiöt ja Suomen tapaturmasäätiö varoittavat kotiin menemisestä

(LIEKSA) Ylivoimaisesti suurin osa suomalaisten tapaturmista tapahtuu edelleen kotona. Esimerkiksi perinteisesti vaarallisena pidetyssä liikenteessä tapahtuu vain murto-osa loukkaantumiseen johtavista onnettomuuksista: yleensä tapaturma kohtaa kotioven sisäpuolella.
Suomen tilastokeskuksella teetetyn tutkimuksen mukaan kotona on erityisen vaarallista juuri ravintolasta yötä myöten palattua. Maamme vakuutusyhtiöt kampanjoivatkin parhaillaan yhdessä Suomen tapaturmasäätiön kanssa kotiin menemistä vastaan. ”Kotiin on moni kuollut – ajattele, älä mene” -kampanjan koordinaattori Lehmus Seine toivoo suomalaisten ottavan kampanjan tosissaan:
”Liukastuminen, kompastuminen, tulipalo: kaikki nämä kohtaavat ihmisen lähestulkoon aina kotona. Kun jää baariin ja sieltä putkaan, niin tietää olevansa koko ajan kohtuullisen hyvässä turvassa. Ainakin verrattuna kotona olemiseen”, valistaa Seine.

Selvin päin myös vaarallista

Tapaturmasäätiön tilastojen mukaan suurin osa suomalaisista on kuollessaan selvin päin. Säätiö pyrkiikin muistuttamaan kampanjan yhteydessä myös tästä. Lehmus Seine korostaa, että erityisesti sairaalassa selvinpäin kuolee ylivoimaisesti suurin osa suomalaisista.
”Saunaan, hankeen, baariin, putkaan. Siinä on turvallisen illan resepti. Kun muistaa, että kotiinsa sitä useimmat kuolee ja yleensä ovat kuollessaan selvin päin, niin kyllä sitä itse kukin ymmärtää, että mikä se on hyväksi ja mikä ei”, valistaa Seine lopuksi korkaten kosanderin.

Read previous post:
Sähkeitä torstaille

Pannaan pannaan -kampanja käyntiin - Vatikaanin uudessa kampanjassa lämmitellään uudelleen kirkonkirouksen perinnettä. Paavi julistanee kampanjan huomisessa avauspuheessaan pannaan ainakin Karl...

Close