Kategoriat
Kulttuuri

Uuden juhlarahan teemaksi fasismi

(HELSINKI) ”Suomi itsenäisenä EU-ssa” -juhlarahan suunnittelukilpailun voittajat on julistettu. Suomen rahapajan ja eduskunnan yhteiskilpailussa haluttiin saada painettavaksi raha, joka kertoo Suomen historiasta ja itsenäisestä asemasta yhdentyvässä Euroopassa.
Kilpailun voittajaksi selvisi turkulaisen suunnittelijaryhmän teos ”Kuolla eestä isänmaan”, johon on kuvattu Mannerheimin ratsastajapatsas. Kolikon reunoilla on teksti ”Terve vaan kaikki, tää lähti just nyt Sveitsiin.” Kolikon kääntöpuolella juopunut Mannerheim näyttää nauraen persettä.
Toisen sijan ja juryn erikoismaininnan sai Maarianhaminalaisen suunnittelijaryhmän luomus ”Aina yhtä itsenäinen”, jonka numeropuolen taustaksi on kuvattu Ruotsi-Suomen kartta 1700-luvulta. Kolikon toinen puoli on Ruotsin kruunu. Kilpailun kolmas sija meni ihan hukkaan.
Painettavan kolikon nimellisarvoksi tulee tuhat euroa ja niiden painaminen aloitetaan ensi kevään mittaan. Kolikkoja voi kirjata ennakkoon kuka vain, ilmoitus kirjausoikeudesta toimitetaan koteihin ennen joulua.

Read previous post:
"Heteroperheen kaava ei saa väistyä"

(KAUHAVA) Kalifornian korkeimman oikeuden päätös kumota osavaltiossa solmitut homoliitot on saanut kannatusta Suomessakin. Huomion keskipisteessä on ollut kiistelty adoptio-oikeus. Erityisesti...

Close