Kategoriat
Talous

Epäkuolleista työvoimaa matalapalkka-aloille

(HELSINKI) Tulevat tupo-neuvottelut saivat uuden käänteen, kun Elinkeinoelämän keskusliitto julkaisi vaatimuksensa halvasta työvoimasta. ”Suomalainen työvoima on aivan liian kallista. Jos haluamme selvitä kiristyvässä globaalissa kilpailutilanteessa, on työntekijämaksuja leikattava radikaalisti”, ilmoitti toimitusjohtaja Leif Fagernäs.
Ratkaisuksi Fagernäs tarjoaa kuolleiden ihmisten värväämistä matalapalkka-aloille. ”Epäkuolleet tekevät pitkää päivää, eivät vaadi terveydenhuoltoa ja majoituskin sujuu sorakuoppiin kahlittuna”, Fagernäs sanoi. ”Turvautumalla jo kertaalleen kaikkensa antaneiden kansalaisten ruumiit häpäisevään riistoon voimme tinkiä tupo-pöydässä niin maan perkeleesti, että se on oksat pois”, kuolaava toimitusjohtaja sanoi.

Mutkia matkassa

Työnantajat suunnittelevat alkuvaiheessa 25 000–50 000 mätänevän ruumiin nostattamista haudoista. Haitilaisia voodoo-pappeja on jo lennätetty Suomeen johtamaan zombie-jauheen valmistusta ja orjaruumiiden valmistamista.
Aivan ongelmaton suunnitelma ei kuitenkaan ole. Lehden saamien tietojen mukaan zombiet tarvitsevat energiakseen aivoja. Aivoluovuttajien määrä maassamme on kuitenkin ollut laskussa vuoden 2001 jälkeen, jolloin eduskunta, Suomen urheiluliitto ja molempien iltapäivälehtien toimitukset luopuivat ylimääräisistä aivoistaan hyväntekeväisyystempauksessa.
Fagernäs suhtautuu aivotarjontaan luottavaisesti. ”Itse asiassa ajattelimme vaatia tupo-neuvotteluissa, että joka tuhannes duunari luovutetaan zombiearmeijan ravinnoksi, ja vastineeksi loput saavat pitää työpaikkansa”, toimitusjohtaja kommentoi.

Read previous post:
Oikaisu horoskooppiin

Lehden viimeviikkoinen horoskooppi joutui painovirhepaholaisen kouriin. Teksti kuului "Kauris joutuu ottamaan vastuuta itsestään, mutta ei silti kannata vaipua epätoivoon, sillä...

Close