Kategoriat
Talous

TT: Ruoskiminen ei ensisijainen tavoite tupo-pöydässä

(KENKÄÄ) Teollisuus ja työnantajat ei pidä työntekijöiden ruoskimista ensisijaisena tavoitteenaan tupo-neuvotteluissa. TT on väläytellyt jopa mahdollisuutta luopua kokonaan vaatimuksestaan ruoskimisen palauttamisesta työpaikoille. Valtakunnansovittelija Juhani Salonius ylistää TT:n sovittelevaa linjaa.
”Kyllä tästä sopii koko työntekijäsektorin ottaa oppia. Olisi kohtuullista, jos työntekijät nyt suostuisivat puolestaan tinkimään omista ehdoistaan, koskien lähinnä palkankorotuksia ja työaikoja. Kyllä tässä tilanteessa kaikkien on oltava valmiita tulemaan vastaan,” korostaa Salonius.
Suomen työnantajajärjestöjen yhteisen tiedotteen mukaan tuposta voidaan poistaa myös niin sanottu ”ensimmäisen yön oikeus”, joka antaa työnantajalle mahdollisuuden viettää yön vihille menneen työntekijänsä puolison kanssa, mikäli työntekijät puolestaan joustavat työaika-, palkkaus- ja ihmisoikeuskysymyksissä.

Read previous post:
Presidentti tyytyväinen Irak-jupakkaan

Suomen tasapaksuvaltion presidentti Tarja Halonen ilakoi siitä, että Anneli Jäättenmäen Irak-vuotojupakka selvisi niin pian. Halosen erikoishaastattelu Sunnuntaisuomalaisessa ylitti uutiskynnyksen jopa...

Close