Kategoriat
Kotimaa

Ruokariippuvuus syynä armeijasta vapautuksiin

(HELSINKI) Suomen puolustusvoimat kertoo kotiuttaneensa suuren joukon alokkaita ruokariippuvuuden tähden. Komentaja-alikersantti Juha Muona pääesikunnan asevelvollisuusosastosta kertoo, että vastaavanlaisia kotiuttamisia tapahtuu joka vuosi.
Muonan mukaan tällaiset tilanteet ovat harmillisia. Puolustusvoimat ovat koettaneet myötäillä alokkaiden tarpeita, mutta turhaan.
”Olemme koettaneet vastata alokkaiden tarpeisiin tarjoamalla ruokaa useasti päivässä ja vielä sotilaskodin munkkien hinnat on pidetty matalana, mutta turhaan”, Muona huokaa. ”Kun pullamössö-linjalle on totuttu pienestä pitäen, ei sille oikein voi mitään.”
Ruokariippuvuuden lisäksi alokkailla on havaittu myös muita riippuvuuksia, jotka estävät palveluksen suorittamista. Alkoholiriippuvuus on yksi tällainen.
”Saahan sotkusta ykkösolutta, mutta se ei taida riittää. A-oikeuksia on sotkuihin haettu, ja kantahenkilökuntakin tätä kovasti puoltaa. Saa nähdä, miten eduskunnassa tähän suhtaudutaan.”
Myös nettiriippuvuus, seksiriippuvuus, äiti-riippuvuus ja huumeriippuvuus ovat nostaneet päitään. Muona lupaa, että puolustusvoimat koettaa tarjota jokaiselle riippuvaiselle helpotusta palveluksen aikana, jotta armeijan kävijämäärät pysyisivät jonkinlaisessa kontrollissa.
”Esimerkiksi niille, joilla läskit riippuvat liikaa, on olemassa näitä uusia army-korsetteja ja liivejä, joilla ylimääräinen heiluminen ja vatkaaminen saadaan juoksun aikana minimoitua”, Muona sanoo.

Read previous post:
Mediahuorat SAK:n jäseneksi

(VANTAA) Lahjattomien julkisuuden henkilöiden etujärjestö Suomen Mediahuorat liittyy SAK:hon. Asiasta tiedotti Mediahuorien hallitus myöhään eilisiltana pitämänsä kokouksen päätteeksi. Hallituksen antaman...

Close