Kategoriat
Kotimaa

Riistanhoitopiirit myönsivät 56 000 työttömänkaatolupaa

(SUODENNIEMI) Riistanhoitopiirit ovat myöntäneet syyskuun lopulla alkavaan työttömienjahtiin kaatolupia kaikkiaan 56 000 kappaletta. Se on noin viidennes vähemmän kuin viime vuonna, mikä on herättänyt närää etenkin oikeistopiireissä. Toisaalta nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömien pyyntilupien määrää on lisätty edellisestä.
Viranomaiset kuitenkin arvelevat, että työttömien kanta vähenee selvästi lupien määrää enemmän, noin 70 000:lla. Tämä johtuu siitä, että yhdellä kaatoluvalla voi ampua myös kaksi työttömän vasaa, eli alaikäistä lasta.
Oikeistoryhmät, Kokoomus, Perussuomalaiset ja IKL etunenässä, ovat peränneet viranomaisilta vastausta siihen, miksi kaatolupien määrää on vähennetty, vaikka työttömien esiintymistiheys on yhä ylitse ministeriöiden asettaman katon, eli 2–4 työtöntä tuhatta hehtaaria kohden. Ryhmät huomauttavat, että jos työttömien kannan annetaan valtoimenaan kasvaa, lisääntyvät onnettomuudet mm. maanteillä.
”Muutenkin niitä lorvii jaloissa ihan kiusaksi asti”, kommentoi Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen.

Kainuuseen lisälupia

Hallituksen mielestä kritiikkiin on jo vastattu. Pyyntilupien määrää on nostettu etenkin Lapissa ja Kainuussa, missä työttömistä on ollut paljon harmia, eivätkä työllistämistoimet ole tehonneet halutulla tavalla.
”Ehkä emme onnistu luomaan uusia työpaikkoja luvattua tahtia, niin ainakin työttömien määrä vähenee roimasti, ja kertaheitolla”, tuumaa valtiovarainministeri Antti Kalliomäki.
Kalliomäki myös muistuttaa, että tänä vuonna harvennustoimet keskittyvät etenkin nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömiin, josta on ollut yhteiskunnalle kovasti harmia. Hän toivottaa metsästysporukoille riistaonnea.
”Muistakaa ne punaiset päähineet, mutta älkää silti siellä metsässä tonttuilko, heh heh”, murjaisi Kalliomäki vaikkei kukaan nauranut.

Yksi vastaus aiheeseen “Riistanhoitopiirit myönsivät 56 000 työttömänkaatolupaa”

Kaatolupien määrän väheneminen johtaa kasvavaan salametsästykseen.

Read previous post:
Fox News: Hyvän puolelaiset tappaneet paljon pahan puolelaisia

(NEW YORK) Hyvän puolelaiset ovat tänäänkin onnistuneet tappamaan suuren määrän pahan puolelaisia, kertoi yhdysvaltalaisen Fox-yhtiön uutistoimitus puolen päivän aikaan. Vaikka...

Close