Kategoriat
Kulttuuri

Prometheus joutuu palauttamaan tulen

(ATEENA) Kreikan korkein oikeus päätti eilen, että myyttinen tarusankari Prometheus joutuu palauttamaan tulen Olympoksen jumalille. Prometheus varasti tulen jumalilta ja antoi sen ihmisten käyttöön muutamia tuhansia vuosia sitten. Tulevaisuudessa ihmiskunta joutuu käyttämään tulta ainoastaan jumalilta saadulla lisenssillä.
Prometheus itse on tuomioon tyytymätön. Hänen asianajajansa mukaan tulen patenttiaika on mennyt umpeen aikaa sitten. Korkein oikeus ei kuitenkaan aio ottaa asiaa uudelleen käsittelyyn. Jumalat eivät asiaa halunneet kommentoida.
Prometheus välttyi tällä kertaa henkilökohtaiselta tuomiolta. Heti tuoreeltaan teon tapahduttua jumalat tuomitsivat hänet kahlittavaksi korkealle kallioon, missä valtava kotka söi hänen maksansa joka iltapäivä. Yön ja aamupäivän mittaan maksa kasvoi aina takaisin. Oikeus katsoi, että tämä rangaistus kuittasi kaikki uudemmat rangaistusvaateet.

Read previous post:
Nenän kaivuu julkisella paikalla halutaan kuriin

(LAHTI) Eduskunta käsittelee ensi viikolla lakialoitetta, joka kieltäisi nenän kaivamisen julkisella paikalla täysin. Tällä hetkellä Suomen kaupungit ja kunnat saavat...

Close