Kategoriat
Kotimaa

Nenän kaivuu julkisella paikalla halutaan kuriin

(LAHTI) Eduskunta käsittelee ensi viikolla lakialoitetta, joka kieltäisi nenän kaivamisen julkisella paikalla täysin. Tällä hetkellä Suomen kaupungit ja kunnat saavat itse järjestyssäännössään määrätä, onko nenän kaivaminen sallittua vai ei. Useimmat kunnat ovat kieltäneet kaivamisen pariaatteessa, mutta käytännössä häiriötä aiheuttamattomaan ns. piknik -nenänkaivamiseen ei poliisi puutu.
Nyt käsiteltävä lakiehdotus kuitenkin poistaisi kunnan päätäntävallan asiassa täysin. Samalla poliisi velvoitettaisiin puuttumaan jokaiseen havaittuun kaivuuseen. Lakialoitteen tekijän, RKP:n Luhta Borgin mukaan ajatus jossain määrin sallitusta nenän kaivamisesta on naurettava.
”Naurettava on”, vahvistaa Borg.
Lisäksi se rasittaa jo ylikuormitettua poliisia entisestään.
”Rasittaapa hyvinkin”, Borg myhäilee.
Todennäköisesti Ruotsalainen Kansanpuolue pääsee myös otsikoihin lakialoitteen seuruksena. Näin alkaa edes näyttää siltä, ettei RKP sittenkään olisi pelkkä kiintiöpuolue, joka on aina pakko ottaa hallitukseen, vaikkei kukaan halua.
”Alkaa, alkaa”, Borg toteaa.
Vaikka se sitä tietysti on.
”Onhan se”, myöntää Borg.

Read previous post:
Sotasensuurin tarkastamat sähkeet tiistaille

Irakissa edelleen täysin rauhallista -- Irakin rauhanomaisen miehityksen jälkeiset Amerikkaa ylistävät kulkueet ovat jatkuneet edelleen eri puolilla maata. Ainakin seitsemän...

Close