Kategoriat
Kotimaa

Pommi räjähti kasvoille

(NAJAF) Tehdasvalmisteinen pommi räjähti useiden aikuisten kasvoille Irakissa eilisiltana. Kaikkiaan neljä miestä loukkaantui, osa heistä vakavasti. Keskusrikospoliisin alustavien tutkimusten mukaan kyseessä oli yhdysvaltalaisvalmisteinen ns. ”sirpalekranaatti” -mallinen pommi.
Tutkimukset asian tiimoilta jatkuvat. Samanlaisia tapauksia on tullut keskusrikospoliisin tietoon useita viime päivien aikana. Tehdasvalmisteiset pommit ovatkin poliisitarkastaja Antero Koskivuon mukaan vielä huomattavasti esimerkiksi internet-ohjeiden mukaan itse rakennettuja pommeja suurempi ongelma.
”Poliisin on todella vaikeaa puuttua tällaisiin tapauksiin ennalta muutoin, kuin valistuksen kautta. Näitä pommeja voidaan valmistaa sellaisista aineista ja sellaisilla välineillä, joita löytyy liki jokaisesta asealan tehtaasta. Tämän vuoksi niiden valmistuksen kieltäminen ja valvominen on liki mahdotonta,” Koskivuo kertoo.
Keskusrikospoliisi haluaakin muistuttaa kaikkia siitä, että vaikka pommien rakentaminen asetehtaassa saattaa vaikuttaa jännittävältä ja sinällään vaarattomalta, on aina olemassa vaara, että pommia käytetään sen käyttötarkoitukseen. Tällöin seuraukset voivat olla hyvinkin ikäviä, kuten juuri tässä ja monissa vastaavissa tapauksissa.

Read previous post:
Kenteris ja Thanou: Meidät abduktoitiin

(SPARTA/SIRIUS) Dopingkohun kohteena jo päiväkausia olleet kreikkalaispikajuoksijat Kostas Kenteris ja Ekaterina Thanou ovat vihdoin kertoneet todelliset tapahtumat viime viikon torstai-illasta....

Close