Kategoriat
Kotimaa

Painavat synnit yhä useamman hukkumistapauksen syynä

(UTAJÄRVI) Syntien taakka on noussut kaikkein yleisimmäksi hukkumiskuoleman syyksi maassamme. Poliisin tilastojen mukaan viime vuoden hukkumistapauksissa liian painaviksi päässeet synnit olivat jo esimerkiksi voimakasta humalatilaa yleisempi syy. Useissa tapauksissa kyseessä tosin oli molempien yhteisvaikutus.
”Kyllä nämä usein käsi kädessä kulkevat”, kertoi vanhempi konstaapelipiispa Aulis Paimen kirkkopoliisin tiedotustilaisuudessa keskiviikkoiltana. ”Viina vie syntiin ja synnin palkka on kuolema”, pauhasi Paimen Helsingin tuomiokirkossa järjestetyssä tilaisuudessa.

Vanhojakin tilastoja uusiksi

Syntien painoon on alettu kiinnittää huomiota hukkumisia selvitettäessa vasta vuodesta 2001 alkaen. Näin ollen on mahdollista, että useat ennen tätä tapahtuneet hukkumiset ovat menneet tilastoihin esimerkiksi sairaskohtauksen tai juuri humalan aiheuttamina tapaturmina. Vanhempi konstaapelipiispa Paimen uskoo, että tapaukset eivät tule vähenemään ainakaan lähiaikoina. ”Kansa elää synnissä! Synnissä, minä sanon teille,” kuvasi Paimen tilannetta maassamme tätä nykyä.
Tiedotustilaisuudessa julkaistiin myös kaavio, jonka mukaan jokainen voi tarkkailla, kuuluuko syntien painon mukaan hukkumisen riskiryhmään. Esimerkiksi pelkällä satunnaisella huorinteolla uskaltaa vielä uida, mutta toisaalta kultaisen vasikan valmistaminen yhdessä herran kaikkivaltiaan nimen turhaan lausumisen kanssa voi viedä jopa läpi paksustakin jäästä.
Kirkkopoliisi suosittaa, että koko kansa pyrkisi elämään kurissa ja nuhteessa sekä rakastamaan vanhempiaan, jumalaa ja esimiehiään Martti Lutherin oppien mukaan. Tärkeää on myös muistaa pelastusliivit veneillessä ja olla yliarvioimatta omaa uimataitoaan.

Read previous post:
Seksibisnes polkee edelleen kesätyöntekijöitään

(KUOPIO) Seksibisneksen kesätyöntekijöitä ja heidän oikeuksiaan poljetaan rankasti. Juuri julkaistun Nahkaa ja kitinää -tutkimuksen mukaan alan kesätyöntekijät on tänäkin kesänä pantu...

Close