Kategoriat
Kotimaa

Naisnunnat jakavat mielipiteitä kirkkokunnissa

(KARKIA) Vanha kiista siitä, onko miesten ohella myös naisten sopivaa ryhtyä nunniksi lämpeni uudelleen viime viikon mittaan. Koko yhdeksänkymmentäluvun kytenyt kiista räjähti uudelleen esiin kolmenkymmenen miesnunnan osoitettua mieltään Lintulan luostarin porteilla varhain tiistaiaamuna. Miesnunnat vaativat luostarin naisnnunnien poistumista ja miesnunnien sijoittamista heidän tilalleen.
Tilanne lähti kiihtymään luostarin abbedissa sisar Jelousubmarinen soimattua miesnunnia muurin harjalta ”ihme neideiksi” ja ”hamehampuuseiksi.” Miesnunnat syöksyivät sukkanauhat viuhuen tekemään kirkkoneuvostolle valitusta saamastaan kohtelusta.
”Mies on aina lähempänä taivasta, kuin nainen, joka on hänen kylkiluustaan tehty”, selvittää miesnunnien kantaa suomen miesnunnain arkkimandriitatar Leiko Ruuppa ripsiväriä tarkistaessaan. ”Siksi pyhiä nunnan tehtäviä ei sovi jättää heikomman astian hoidettavaksi”, hän jatkaa suoristaen sukkiensa saumoja.
Kiista naisnunnista on otettu Vatikaanissa ja ortodoksisen kirkon piirissä äärimmäisen vakavasti. Kaikkialla muualla se on otettu vilpittömän huvittuneesti.

Read previous post:
Sotamies Ryanin jatko-osasta vieläkin sentimentaalisempi

(LOS ANGELES) Saving Private Ryan -elokuvan jatko-osasta on tehty aiesopimus kaikkien ensimmäisen osan näytelijöiden kanssa. Jatko-osa tulee sijoittumaan kaksituhattaluvulle ja...

Close