Kategoriat
Urheilu

70-luvulla irtisanottu selostaja hakee oikeutta

(HELSINKI) 1974 Yleisradio irtisanoi suositun urheiluselostaja Antero Melasniemen. Syytä ei ilmoitettu heti, mutta myöhemmin YLE ilmoitti potkujen taustalla olleen Melasniemen ”poliittisen epävakaisuuden”. Nyt potkuistaan vahingonkorvauksia hakevan Melasniemen mukaan hänen kohtalokseen koitui kuitenkin kolme tahatonta lipsahdusta.
”USA-Neuvostoliitto jääkiekkopeli -72 oli se ensimmäinen virhe. Toisen puoliajan lopulla sanoin, että nyt on kyllä Neuvostoliitossa väsyneitä jalkoja. Siitä annettiin firman [YLE] puolesta heti varoitus,” kertoo Melasniemi. Toinen varoitus hänelle annettiin yleisurheilun mm-kilpalujen miesten viestissä seuraavana vuonna. Tuolloin Melasniemi totesi ”nyt on Neuvostoliitolla vaikeaa”.
”Tällaisia selviä halventyavia kommentteja mahtavasta naapuristamme ei voitu millään katsoa läpi sormien”, toteaa Yleisradion silloinen pääjohtaja Esko Menos. Samana vuonna erotettiin kaikkiaan neljäsataa työntekijää, ýleensä juuri Neuvostoliiton mainitsemisesta epäilyttävässä yhteydessä.
Melasniemen kohtaloksi koitui kuitenkin pääasiassa hänen pitkähkö lipsahduksensa vuonna 1974. Tuolloin hän valtasi uutistudion aseella uhaten, minkä yhteydessä tuli solvanneeksi epähuomiossa Kekkosta, Yleisradion pääjohtajaa, sekä Nikita Hrutsovia.
Vahingonkorvausoikeudenkäynti alkanee syksyn mittaan, mikäli se esitutkinnassa todetaan tarpeeksi kummalliseksi.

Read previous post:
Naisnunnat jakavat mielipiteitä kirkkokunnissa

(KARKIA) Vanha kiista siitä, onko miesten ohella myös naisten sopivaa ryhtyä nunniksi lämpeni uudelleen viime viikon mittaan. Koko yhdeksänkymmentäluvun kytenyt...

Close