Kategoriat
Ulkomaat

Maailmassa taas 13 eläinlajia vähemmän

”PÄÄSTIINPÄ NIISTÄKIN”, ILOITSEVAT KAPITALISTIT
(DAR ES SALAAM) Maailmasta onnistuttiin menneen viikon aikana hävittämään kaikkiaan 13 eläinlajia, iloitsivat Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n edustajat tiistaina. Toisen vuosineljänneksen ennätystulos varmistui, kun IMF:n iskuryhmä nuiji kartuilla hengiltä lentokyvyttömän dodoa muistuttavan lintulajin viimeisen yksilön Filippiineillä myöhään maanantaina.
Alunperin pörssianalyytikot ennustivat, että viikon kuluessa ei saataisi tapettua kymmentä lajia enempää. Mutta yhteistyösopimukset japanilaisten ja norjalaisten troolikalastajien sekä brasilialaisten tieurakointiyritysten kanssa nostattivat toiveita, ja siinä samalla pörssikursseja. Maailmanpankin edustajat toivovatkin, että suotuisa pörssikehitys jatkuisi ennätystuloksen ansiosta.
”Toivomme, että hyvä bodycount puhaltaisi vauhtia Dow Jonesiin ja Nasdaqiin. Seurannaisvaikutuksia nähtäneen myös Hang Sengissä ja Nikkeissä”, kertoo ekonomisti Konstantin von Neurath.
Loistavan tuloksen ansiosta maailmasta tänä vuonna hävitettyjen lajien määrä nousi jo yli 200:n. IMF ja Maailmanpankki edellyttävät laskelmissaan vähintään 300 lajin vuosittaista tuhoa, tai muuten maailmanlaajuista talouskasvua ei kyetä turvaamaan.
”Saatanan elikot ovat vain tiellä. Kapuloita kehityksen rattaissa sanon minä”, toteaa von Neurath pandaturkissaan.

Read previous post:
Kyrklundin ja Pantsun hevosista meetvurstia ja liimaa

(HUITTINEN) Suomen olympiakomitea on yhdessä Suomen urheiluliiton kanssa ryhtynyt rankaisutoimiin maamme olympiahaaveet pettäneitä hevosia Ypäjä Karusoa ja Andiamo Tymeä vastaan....

Close