Kategoriat
Talous

Lidl puhuu vihdoin!

Lidl on tunnettu julkisuuspolitiikastaan, joka kieltäytyy julkisuudesta mutta samalla tuottaa yritykselle ennennäkemättömiä määriä julkisuutta. Lehti ei kuitenkaan tyydy muutamaan rupiseen tiedotteeseen: hyvä journalismi vaatii enemmän. Sitkeän yritteliäisyyden, oveluuden, naamioitumisen ja muutaman viinapullon jälkeen Lehden toimittajan (se tarkoittaa minua) onnistui saada Lidlin ylisuper-kaikk’voipa-on se hurja-taivaanlahja-huippujumala Adolf Himmler haastatteluun. Koska tämä tilaisuus on niin harvinainen, litteroin koko haastattelun nauhalta niinkuin se tositilanteessa tapahtui.
TOIMITTAJA (se tarkoittaa minua): Niin herra Himmler, mikäs tämä Lidl nyt oikein on?
HIMMLER: Ootko vähän tyhmä? Se on sellainen kauppa.
TOIMITTAJA: Mikäs siinä on niin salaista ettei siitä voi puhua?
HIMMLER: Totta kai siitä voi puhua, miten niin siitä ei voi puhua? Vihjailetako sinä jotain, mitä?
TOIMITTAJA: En minä tässä sen kummempaa, kunhan kysyin.
HIMM: Kyselet liikaa. Että tule vain tämän viivan yli kyselemään, niin! Totisesti minä sanon sinulle, tule tämän viivan yli, siis tule tämän viivan yli kyselemään, niin katsotaan kuka kysyy ja mitä!
TOIM (se tarkoittaa edelleen minua, mutta on vain lyhenne): Se vähän niin kuin kuuluu toimenkuvaan…
HIMMLER: Jaa tuommoinen ahdistelu? Jos minulla olisi enemmän valtaa, niin vankilaan joutuisitte kaikki! Sitten tiedotusvälineisiin laitettaisiin sellaisia ihmisiä töihin, jotka ymmärtävät jotain yhteisestä hyvästä ja markkinataloudesta! Että odottakaahan vain!
TOIM: Mitäs te oikein vihjailette?
HIM: No mitäs tässä vihjailemaan kun voi suoraankin sanoa. Me valloitamme maailman! Me teemme tietä paremmalle huomiselle! Me haastamme Yhdysvallat ja luomme saksalaisen imperiumin! Me taomme aurat miekoiksi! Me teemme työviikosta seitsemänpäiväisen! Me kaivamme örkkejä maasta! Me luomme rikkauksia! Me – mein führer, minähän kävelen! –
Että mitäpä siihen enää lisäämään.
Paitsi että Himmlerin sihteeri soitti tunnin päästä ja kertoi että herra ylisuper-kaikk’voipa-jne. oli lavastanut koko tapauksen, ihan vain vedättääkseen. Harrastaa kuulemma käytännön piloja, tämä vekkuli.

Read previous post:
Hesburger laajentaa Keskimaahan

(BARUD-DUR) Suomalainen Hesburger aikoo laajentaa toimintaansa Keskimaahan. Hesburgerin omistajan Heikki Salmelan mukaan neuvottelut Keskimaan eri hallitsijoiden kanssa ovat sujuneet toistaiseksi...

Close