Kategoriat
Ulkomaat

Stasi auttamaan levy-yhtiöitä piratismin vastaisessa taistelussa

(CHEMNITZ) Levyalan jättiläiset EMI, Sony, BMG ja Universal tiivistävät yhteistyötään äänitealaa riepovan piratismin estämiseksi. Yhtiöiden yksittäisestä cd-levystä saama kate putosi viime vuoden lopulla jo alle 2000 prosentin, kun yhtiöiden piti ryhtyä hintakilpailuun myyntikäyrien saamiseksi nousuun. Enää vastaavaan ei aiota turvautua, vaan kovat keinot otetaan käyttöön.
”Tämän vuoden loppuun mennessä on tarkoitus elvyttää uudelleen entinen Itä-Saksan tiedustelupalvelu Stasi oikein globaalissa mittakaavassa ja ryhtyä sen avulla taisteluun piraatteja vastaan”, kertoo Sony Musicin tiedottaja Long John Silver.
Levy-yhtiöt toivovat kykenevänsä värväämään vuoden 2005 aikana ainakin 45 % maailman väestöstä Stasin vakoojiksi, jotka seuraisivat läheistensä toimia ja raportoisivat heti, kun jotakin piratismiin viittaavaa tapahtuu. Erityisesti uuteen Stasiin toivotaan saatavan paljon lapsia, koska heille riittää palkkioksi työstä tikkunekku.
”Toivomme, että mahdollisimman monet lapset ymmärtäisivät kannella vanhemmistaan. Se tekee heistä oikeita länsimaiden kansalaisia, joista järjestelmä voi olla ylpeä!” hehkuttaa Silver.

Tiukempaa lainsäädäntöä

Stasin lisäksi yhtiöt aikovat tiukentaa kansainvälistä lainsäädäntöä. Yhtiöiden hallitsemien parlamenttien ympäri maailmaa on aikomus asettaa vähimmäisrangaistus piratismista vähintään 8 vuoteen vankeutta. Lisäksi piratismiin syyllistyneet pakotettaisiin tekemään palkatta töitä levy-yhtiöille vuoden ajaksi.
”Totuushan on se, että pahin uhka yhtiöille ovat nämä muutaman levyn vuodessa polttelevat nuoret sekä humppalevyjä Virosta kärräävät perheenäidit. Pääasiassa näillä toimilla pyritään kiusaamaan heitä”, Silver selostaa.
Levy-yhtiöiden tavoitteena on myös tuoda markkinoille uusi kopiosuojattu cd, joka ei soi missään soittimessa.
BSA:n tähtäimessä pikkulapset
Pikkulapset ovat erityiskohteena myös ohjelmistopiratismia vastaan taistelevalla Business Software Aliiancella eli BSA:lla, tosin vähän eri tarkoituksessa. BSA on nimittäin havainnut, että tietokonepelejä kaveripiirissä kopioivat kymmenvuotiaat ovat suurin ja järjestäytynein piraattiryhmä.
”Arvioimme, että nk ’kymppiorganizatsijan’ vuotuinen liikevaihto on miljardiluokkaa, ja yhdessä kopioitujen pelien kanssa levitetään myös kovia huumeita”, kertoo huolestunut BSA:n agentti Smith.
Smith sanoo yllättyneensä lapsiorganisaation kestävyydestä. Hänen mukaansa BSA yritti ”pelotella pikkupojat hengiltä jo C-64:n ja Amigan aikoina, mutta perkeleet kestivät sen sittenkin”.
Myös BSA aikoo liittyä mukaan levy-yhtiöiden Stasi-yhteistyöhön. Järjestö pyrkii hankkimaan lisäksi oikeuden kuunnella kaikkea puhelinliikennettä piraattien saamiseksi kiinni, ja aloittaa uuden tv-kampanjan lasten pelottelemiseksi.
”Viesti on pääasiassa se, että jos kopioit pelin naapurin Lasselta, ammumme isin ja äidin”, Smith hihittää maanisesti.

4 vastausta aiheeseen “Stasi auttamaan levy-yhtiöitä piratismin vastaisessa taistelussa”

”Levy-yhtiöiden tavoitteena on myös tuoda markkinoille uusi kopiosuojattu cd, joka ei soi missään soittimessa.”
Siinä vasta ajatus.

Levy-yhtiöiden tavoitteena on myös tuoda markkinoille uusi kopiosuojattu cd, joka ei soi missään soittimessa. <— ton on pakko olla huono läppä

Voi saatan* mitä sekopäitä!!!!!!!!!!!!!
EIHÄN TOLLASIA HULLUJA VOI OLLA OLEMASSA!!!
8 VUOTTA MINIM. RANGAISTUS!?!?!?!?!?!?!?

Read previous post:
USA lisäsi Nickelbackin, Justin Timberlaken ja kaikki nu-metal-yhtyeet pahan akseliin

(WALVIS BAY) Yhdysvaltain hallinto on presidentti George W. Bushin johdolla tehnyt lisäyksiä vapaata maailmaa uhkaavien terroristimaiden ja -järjestöjen luetteloon, nk....

Close