Kategoriat
Kotimaa

Lehden selvitys: Täysi-ikäisten hälyttävän helppoa ostaa kaupasta alkoholia

(LUMIJOKI) Lisääntyneestä valvonnasta ja viranomaisten tiukemmasta rankaisulinjasta huolimatta alkoholia päätyy entistä helpommin täysi-ikäisten käsiin. Mikä huolestuttavinta, täysi-ikäiset voivat hälyttävän helposti hankkia alkoholia itse kaupasta. Lehden tekemän selvityksen mukaan papereita ei juuri kysellä. Helpoimmin testihenkilömme sai ostettua alkoholia pienistä lähikaupoista.
Testihenkilömme ”August” (nimi muutettu) on noin 185-senttinen parrakas köriläs, pukeutumiseltaan ja olemukseltaan melko tyypillinen täysi-ikäinen. Hänen tehtäväkseen oli annettu yrittää ostaa perjantai-iltapäivänä muutamista Helsingin seudun kaupoista 12 pulloa eli ns. ”mäyräkoira” keskiolutta. Lisäksi August yritti ostaa puolen litran Koskenkorvapulloa Alkosta.

”Ethän sinä ole
täysi-ikäinen?”

K-Market, Töölö: August marssii suoraan juomaosastolle ja nappaa matkaansa mäyräkoiran ja kävelee määrätietoisesti kassalle. Parikymppinen kassaneiti, kesäapulainen tai tradenomi ilmeisesti, katsahtaa hetken epäillen Augustiin, mutta lyö sitten summan kiltisti koneeseen.
Oluet juodaan puistossa.
S-Market, Mannerheimintie: Keski-ikäinen myyjä tuijottaa Augustia pitkään ja hartaasti ja kysäisee kuin ohimennen ”Ethän sinä vaan ole täysi-ikäinen, heh heh”, johon August vastaa astmaisella hörähdyksellä. Täältäkin kaljakeissi irtoaa matkaan vaivatta.
Nämäkin oluet juodaan puistossa ja lauletaan vähäsen.
Alepa, Kamppi: Myyjäharjoittelija aikoo jo kysyä Augustilta papereita, mutta viime hetkellä paikalle saapuu vanhempi myyjä, joka huikkaa ”eihän se kai nyt täysi-ikäinen voi olla”. Kaupat tuli täälläkin.
Kytät saatana vittuilevat puistossa. Kustiin pusikkoon. Ihme homoja.

Vitulla
päähän

Lähikioski, Kallio: Ei puhettakaan paperien kysymisestä, vaikka August konttaa sisään ovesta ja lyö päänsä kipeästi karmiin. Anna nyt ne vitun kaljat jo, helvetin kanttura äläkä odottele maailmanloppua siinä!
Hakattiin puistossa joku hemmetin puliukko kun tuli kaljaa pummimaan. Menisi töihin, helvetin alkkis.
Alko, keskusta: Vittu, menikö tämä jo kahdeksalta kiinni! Lasista läpi ja pullo messiin. Kukaan mitään kysellyt taaskaan. Yhteishkunta on kyllä heikoshshsha jamasshsa, ei voi muuta shanoa, per-ke-le!
Sammuttiin puistoon. Kylmäkin tuli.

Read previous post:
Seksipassit teinien kauloihin

(NUMMIJÄRVI) Seurusteleville alaikäisille ollaan suunnittelemassa seurustelupassia. Suomen Kristillinen liitto ehdottaa, että jokaisen seurustelevan, alle 18-vuotiaista koostuvan parin, pitäisi kantaa kaulassaan...

Close