Kategoriat
Urheilu

Lajuselle ei-niin-kovin-salainen ase mukaan radalle

(ATEENA) Olympiakävelijä Jouko Lajunen aikoo ratkaista vuosia jatkuneen menestymisongelmansa ottamalla perjantaina 27. päivä käytävään miesten 50 kilometrin kisaan mukaan aseen. Lajunen on osallistunut kävelyyn jo kolmissa olympialaisissa ilman sanottavampaa menestystä. Tällä kertaa mies kuitenkin uhkuu itsevarmuutta.
”Jumalauta, mää täräytän heti lähdössä puolen tusinaa äijää nurin. Ja kaikki ne tuomarinmulkut, jotka oli viime kisoissa,” kuvailee Lajunen maanantain strategiaansa.
Miehen ilmoitus on yllättänyt niin järjestäjät kuin kansainvälisen olympiakomiteankin. Sääntökirjaa on selattu tiheään, mutta mikään pykälä ei kiellä aseen ottamista mukaan kilpailuun.
Tilanteesta tekee entistä mutkikkaamman se, ettei Kreikan rikoslain vuodelta 260 ekr. peräisin olevan Violentikos-pykälän mukaan kilpaurheilijaa saa estää suorittamasta kilpailua loppuun tämän tekemän rikoksen vuoksi. Näin ollen Lajunen voidaan pidättää vasta tämän tultua maaliin.
Tänä vuonna kävelykilpailussa tultaneen siis ensimmäistä kertaa olympialaisten historiassa näkemään jotain mielenkiintoista. Yle lähettää koko kilpailun suorana.

Read previous post:
Suomalaiset eivät päässeet jatkoille Ateenassa

(ATEENA) Suomalaisten huippu-urheilijoiden saavutukset Ateenan olympiakisoissa ovat jääneet selvästi odotettua vaatimattomammiksi. Keskiviikkoon mennessä yksikään suomalaisatleetti ei ollut selviytynyt kisoissa jatkoille,...

Close