Kategoriat
Ulkomaat

Jumala jakaa pyhät kaupungit uudelleen

”EI TÄLLÄ NYKYMENOLLA TULE LASTA EIKÄ PASKAA”
(ELYSIUM) Jatkuviin levottomuuksiin Pyhällä Maalla kyllästynyt kaikkivaltias Herra on päättänyt panna suurten maailmanuskontojen pyhät kaupungit uusjakoon. Omnipotentti jumala aikoo lausuntonsa mukaan ryöpyttää Lähi-itään ”tulta ja tulikiveä niin paljon ettei fundamentalistikaan siellä enää viihdy”. Tämän jälkeen islamilaisten, kristittyjen ja juutalaisten johtohahmot kutsutaan Siinaille kuulemaan uudet pyhät kaupunkinsa.
Lehti tapasi Jumalan kansliapäällikön Muhammad Gabrielin mukavissa merkeissä eräiden levynjulkistusbileiden jatkoilla ja tiedusteli tarkempia yksityiskohtia suunnitelmasta. Ja irtosihan niitä parin leijonahömpsyn jälkeen.
”Kaupungit on pyritty valitsemaan niin, että missään tapauksessa ei syntyisi samanlaista saatanan – hups, anteeksi, soppaa kuin nyt, kun kaikki haluaisivat tunkea sinne Jerusalemiin, niin kuin muualla ei muka voisi herraa palvoa”, selvittää Gabriel taustoja.
Gabrielin mielestä ”Aabraham, Muhammed, Mooses ja ne muut jehut” olisivat vähän voineet katsoa, missä seikkailevat ja minne kupsahtavat.

Detroit, Vladivostok
ja Kapkaupunki

Pienen maanittelun, parin suuran ja kolmen Ave Marian avustuksella heruu Gabrielilta lopulta kaivattu tieto uusista pyhistä kaupungeista. Kolmikoksi on pitkällisten selvitysten ja raastavan hakumenettelyn jälkeen valikoitunut joukkio Detroit, Vladivostok ja Kapkaupunki. Gabrielin mukaan päätökseen vaikuttivat paitsi hakijakaupunkien tekemät portfoliot ja esittelyvideot, myös maantieteelliset seikat:
”Tärkeintä oli se, että kaupungit ovat niin kaukana toisistaan, ettei mitään helvetin – anteeksi taas – turhaa kähinää olemattomista asioista pääsisi taas syntymään.”
Kansliapäällikkö ei kuitenkaan halua vielä paljastaa, mikä maailmanuskonnoista minkäkin kaupungin itselleen saa. Epävirallisten tietojen mukaan jako saatetaan päättää pokerilla, kivi-paperi-sakset-turnauksella tai vaihtoehtoisesti tuolileikillä.
Kilpailussa Suomesta mukana olivat Kaskinen, Rovaniemi ja Lappeenranta. Turun hakemus hylättiin.

Read previous post:
Edesmennyt vaatii maksamiaan kirkollisveroja takaisin

Kilpailuvirastolle tullut tuonpuoleisesta satoja muitakin valituksia uskontojen tarjoamista katteettomista lupauksista. (LIPERI) Viime viikolla auto-onnettomuudessa menehtynyt Veikko Reipas on nostanut kanteen...

Close