Kategoriat
Kotimaa

Edesmennyt vaatii maksamiaan kirkollisveroja takaisin

Kilpailuvirastolle tullut tuonpuoleisesta satoja muitakin valituksia uskontojen tarjoamista katteettomista lupauksista.
(LIPERI) Viime viikolla auto-onnettomuudessa menehtynyt Veikko Reipas on nostanut kanteen Suomen evankelisluterilaista kirkkoa vastaan. Reippaan mukaan hänen tulisi saada 32 vuoden aikana maksamansa kirkollisverot ja kolehtilantit takaisin. Kuolemansa jälkeen reipas nimittäin huomasi, ettei ollutkaan luvatussa taivaassa, vaan hän ajelehti limbossa tietoisuuden ja olemassaolon rajamailla.
”Kyllä minun kuitenkin maan päällä epäsuorasti annettiin ymmärtää, että kirkkoon kuuluminen niinkuin paikan autuudessa takaisi”, vuodattaa Reipas. ”Ei tässä muuten mitään, tämä limbo on ihan hyvä paikka olla verrattuna vaikka Hakunilaan, mutta kyllä nämä rahat minusta kuuluisi maksaa minulle takaisin”.
Reippaan taistelua kirkkokoneiston rattaita vastaan häiritsee huomattavasti se, ettei vainajia Suomen laissa katsota oikeustoimikelpoisiksi.

Paljon vastaavia tapauksia

Suomen kilpailuviraston mukaan tapaus ei ole mitenkään ainutlaatuinen. Useat uskonnot ja lahkot käyttävät laillisuuden rajamailla liikkuvia lupauksia houkutellessaan uusia jäseniä. Kilpailuviraston erityistutkija Johannes Kastaja kehoittaakin ihmisiä käyttämään järkeä, eikä uskomaan kaikkein villeimpiin tarjouksiin.
”Kun sitä vähän miettii, niin pitäisi se ymmärtää, ettei esimerkiksi mitään viimeistä tuomiota, jolloin kaikki ruumiit nousevat haudoistaan tule. Tai jos joku lupaa paikan paratiisissa, jos kuolet taistelussa päiväsaikaan, mutta et yöllä, niin kannattaa kanssa miettiä pari kertaa, että onko tässä nyt ihan puhtaat jauhot pussissa”, selvittää Kastaja.

Valituksia etenkin suurimmista

Useimmat jumaluudet kieltäytyvät kommentoimasta huijausväitteitä. Tor, ukkosen ja salamojen jumala kuitenkin vakuuttaa, että ainakin Valhalla antaa juuri sen, mitä lupaa.
”Sodassa urheutta osoittaneet ja kuolleet soturit kootaan kaikki valkyyrioiden kyydillä loputtomiin pitoihin Odinin taloon, kyllä näin on. Siitä ei luisteta, mikä on sovittu”, jylisee parrakas muinaisnorjalainen aasa.
Lehden tietojen mukaan juuri Valhallasta ja muista pienempien uskonnollisten ryhmien ikuisuuksista tuleekin kaikkein vähiten valituksia. Eniten niitä puolestaan tulee kristillisesta ja islamilaisesta paratiisista. Myös hindujen sielunvaellus tökkii Lehden tietojen mukaan pahan kerran. Uskonnoissa jos missä vaikuttaakin pätevän vanha viisaus: ei se uskonnon koko…

Read previous post:
Jäätiedotus lauantaille

Odotettavissa sunnuntaiaamuun asti: Saaristomerellä ei ahtojäätä, joka ei liiku hitaasti kohti luodetta, siideriin jäitä ihan reilusti vaan. Merenkurkussa ei puhettakaan...

Close