Kategoriat
Kotimaa

General Electric teki ostotarjouksen Suomesta

(HELSINKI) Maailman suurimpiin yrityksiin lukeutuva amerikkalainen General Electric teki yllättäen maanantaiaamuna ostotarjouksen Suomen valtiosta. Yhtiön toimitusjohtajan Jeff Immeltin mukaan Suomen hankkiminen tarjoaisi GE:lle ”Venäjän-markkinoiden kannalta tärkeän sillanpääaseman”.
”Suomen kokoiset asiat kannattaa muutenkin ostaa pois kuleksimasta”, valottaa Immelt yhtiön strategiaa.
Ostotarjous hämmensi Suomen korkeimman poliittisen johdon useaksi tunniksi. Vasta pitkän miettimisen jälkeen valtioneuvosto antoi julkisuuteen tiedotteen, jonka mukaan Suomi ainakin alustavasti harkitsee ostotarjousta.
”Ainahan kaikkia uudistuksia vastustetaan, niin tätäkin. Tässä on nyt katsottava asioiden hyviä ja huonoja puolia aivan kaikessa rauhassa. Jos hinta on kohdallaan, niin miksipä ei”, tiedotteessa todetaan.
Lehden saamien tietojen mukaan GE on tarjonnut Suomesta legendaariset sentiljoona euroa (sentiljoona on luku, jossa on ykkönen ja kuusisataa nollaa).
Lehti tavoitti budjettiriihestä uupuneen pääministeri Matti Vanhasen huohottamasta Säätytalon portaikosta. Vanhasen mukaan ”General Electricin kaltaisen monialayrityksen tarjous on Suomelle ainutlaatuinen tilaisuus”.
”Katsotaan nyt, katsotaan nyt. Tuskin tässä nyt ainakaan kansanäänestystä tarvitaan”, pääministeri sanoo ja puuskuttaa niin kuin valkoinen mies osaa.
Ostotarjous villitsi ainakin kokoomuksen eduskuntaryhmän ja Elinkeinoelämän keskusliiton edustajat voitonjuhliin.
”Lihoiksi, lihoiksi!”, kokoomuksen kaksisanaisessa tiedotteessa todetaan.

Yksi vastaus aiheeseen “General Electric teki ostotarjouksen Suomesta”

Mikäli kaupat tehdään, kuka saa voitot? Ja miten käy vanhustenhoidolle?

Read previous post:
Deja vu -kokous käyntiin tutuissa merkeissä

(ELIMÄKI) Kansainvälinen deja vu -konferenssi käynnistyi maanantaina Elimäellä hyvin tutunoloisissa tunnelmissa. Paikalle oli kerääntynyt lukuisia alan asiantuntijoita eri puolilta maailmaa,...

Close