Kategoriat
Ulkomaat

Arkeologit: George W. Bush osaa ehkä lukea ja kirjoittaa

(ALBANY) Yhdysvalloissa tutkijat ovat esittäneet hämmästyttäviä väitteitä maan nykyisten ja entisten hallitsijoiden sivistystasosta. Tuoreen, Kalifornian yliopiston arkeologiryhmän julkistaman tutkimusraportin mukaan on hyvin todennäköistä, että presidentti George W. Bush osaa ilmeisesti lukea ja kirjoittaa.
Tutkijat perustavat väitteensä useisiin kirjallisiin dokumentteihin, joiden perusteella pidetään kohtalaisen varmana, että Bush osaa kirjoittaa ainakin oman nimensä, sekä lukea lyhyitä lauseita, joskin useimmiten niiden ymmärtämisessä on lieviä virheitä.
”Nimikirjoitusten lisäksi olemme löytäneet Valkoisen talon vessojen seiniltä Bushin kirjoittamiksi arveltuja ’Kilroy was here’ ja ’Osama on ihan tymä’ -raapustuksia”, kertoo arkeologi Harrison Ford ruoska viuhuen.

Myös aiemmat osasivat?

Tutkimus on herättänyt Yhdysvalloissa kovaa kohua, sillä arkeologit uskovat, että lähes kaikki aiemmat presidentit ja kaanit osasivat myös luku- ja kirjoitustaidon alkeet. ”Puhetaidon kanssa on kyllä vähän niin ja näin, kuten tästä viimeisimmästäkin voi huomata”, Ford jatkaa.
Aivan kaikkia hallitsijoita ei kuitenkaan voi laskea täysin literaateiksi. Fordin mukaan on täysin varmaa, etteivät Nixon, Taft, Hoover, Coolidge tai van Buren osanneet ainakaan lukea. Jos mukaan lasketaan presidenttikilvan hävinneet osapuolet, määrä kasvaa huimaavasti.
Bob Dole, Al Gore…”aloittaa Ford ennen kaatumistaan lattialle nauramaan hervottomasti.

Read previous post:
Sotainvalidien syyskeräys alkaa

(EKENÄS) Jokavuotinen sotainvalidien syyskeräys on taas käynnistynyt. Tänäkin vuonna tuhannet vapaaehtoiset osallistuvat keräykseen ympäri maata. Keräysjohtaja Samuel Afrikakorpsin mukaan tavoitteena...

Close