Kategoriat
Kotimaa

Alligaattoreille oikeus rekisteröidä parisuhde

(YLÄ-VÖYRI) Alligaattorit ovat viimein saaneet oikeuden rekisteröidä parisuhteensa. Kysymyksestä äänestettiin eilen eduskunnassa.
Ylä-Vöyrin maistraatissa juhlitaan Suomen ensimmäisiä alligaattorihäitä jo tulevana viikonloppuna. ”Ei pitkä vihreä häntä ja suomuinen iho estä rakastamasta”, Ylä-Vöyrin kunnan henkikirjoittaja Signe Iivana sanoo.
Alligaattorien parisuhteen virallistamisessa pätevät samat säännöt kuin samaa sukupuolta olevien ihmistenkin parisuhteen virallistamisessa. Tilaisuudessa ei tarvita todistajia ja etukäteen tutkitaan mahdolliset esteet parisuhteen rekisteröinnille. Tutkintatodistus on jätettävä maistraattiin ennen rekisteröintiä.
Ainakaan toistaiseksi samaa sukupuolta olevat alligaattorit eivät kuitenkaan saa virallistaa suhdettaan.
”No eivät tietenkään”, Iivana sanoo ja sukii huomaamatta viiksiään.