Kategoriat
Kotimaa

Aikuisten päivähoidossa vakavia puutteita

(ILOMANTSI) Keskusrikospoliisin teettämän tutkimuksen mukaan Suomen päivähoitojärjestelmässä on vakavia puutteita. Yksi näiden puutosten ilmenemismuodoista ovat päivisin yksin jäävät jopa yli 35-vuotiaat aikuiset. Nämä ”avainkaula-aikuiset” viettävät usein koko päivänkin esimerkiksi maleksien kaupungilla, etenkin kesälomien aikaan, kertoo erikoistutkija Ludwig ”Aurinkokuningas” XIV keskusrikospoliisista.
”Liika vapaa-aika johtaa helposti etsimään jännitystä esimerkiksi näpistelystä ja viinan juonnista. Siinä sitten hurahtaa nopeasti koko iltapäivä ja iltakin tuttujen kanssa baarissa vaikkapa inttijuttuja kertoen. Usein lapsilla ei ole aavistustakaan missä vanhemmat ovat ja valitettavan usein heitä ei edes kiinnosta” XIV kuvailee liikutuksesta karhealla äänellä.

Kokonaistyöpäivähankkeesta apua?

Suuri osa ongelmaa on ovat myös työpäivän jälkeen ilman mitään järkevää tekemistä olevat aikuiset. Etenkin lasten jo muutettua kotoa he jäävät helposti ilman tarvitsemaansa huomiota. Jyväskylän yliopistolla kehitelty kokonaistyöpäivähanke onkin suunnattu juuri tätä ongelmaa vastaan.
”Tarkoituksena on järjestää aikuisille varsinaisen työpäivän päätyttyä vielä kaikenlaista pakollista puuhaa: pomon auton vahausta, puhdetöitä firman koneiden parissa ja muuta hauskaa yhdessäoloa,” kuvailee hanketta sen koordinaattori Armas Elu.
Kokonaistyöpäivää on kokeiltu jo monella työpaikalla yhteistyössä työnantajajärjestöjen kanssa. Työnantajat ovat olleet hyvin tyytyväisiä hankkeeseen, ja sen tiimoilta aiotaankin toteuttaa myös toinen kokeiluluontoinen hanke, kokonaiskoulupäivä. Tämän hankkeen tavoitteena on totuttaa lapsi pienestä pitäen koko päivän jatkuvaan ohjaukseen.

Read previous post:
Uusnatsien hiusmuotinäytös jäi suppeaksi

(HAKUNILA) Ensimmäisen kansainvälisen uusnatsien hiusmuotinäytöksen anti jäi vaisuksi. Näytöksen teemaksi oli valittu ns. skinhead-tyyli, jota esitteli viidettä sataa muotoilijaa ja...

Close