Kategoriat
Ulkomaat

Afrikan unioni lähettää rauhanturvaajia Yhdysvaltoihin

(ADDIS ABEBA) Afrikan valtioiden yhteistyöelin Afrikan unioni (AU) aikoo lähettää 2 000 sotilaan vahvuisen rauhanturvaosaston Yhdysvaltoihin, kertoi järjestön tiedottaja Adam Thiam tiistaina. AU haluaa kantaa kortensa kekoon Yhdysvaltoja ravistelevan kriisin rauhanomaiseksi ratkaisemiseksi, Thiam sanoi.
”Etniset levottomuudet kärjistyvät joka puolella maata, tuloerojen kasvu on synnyttämässä laajoja leipämellakoita, ja näyttää siltä, että maan hallinto on kykenemätön hoitamaan kriisiä itse”, Thiam selitti.
Yhdysvalloissa toimivat kansainväliset avustus- ja ihmisoikeusjärjestöt ovat jo pitkään vaatineet YK:ta ja EU:ta toimiin levottomuuksien hillitsemiseksi. Ne ovat myös valittaneet maan johdon estävän niitä toimimasta täysipainoisesti. Aktivisteja on pidätetty ilman syytä, ja järjestöjen rahoitusta on leikattu. Myös uskonnon- ja sananvapaus ovat koetuksella, järjestöt huomauttavat.
”Lisäksi on huomattava, että pienaseet, ja sitä kautta ampuma-aseonnettomuudet ja väkivallanteot ovat yleistyneet maassa traagisesti. Kansainvälinen väliintulo on täten välttämätön”, kuittaa Thiam.
Yhdysvallat ei ole kommentoinut asiaa, sillä maan johto on greenillä.

Read previous post:
Mahatautiepidemia raivoaa Savossa

(SORSAKOSKI) Sorsakoskella riehuu harvinaisen voimakas mahatautiepidemia. Puolet Sorsakoskea on jo vuoteenomana. "Vitulla päähän tämän tauvin kanssa, kehveli kerrassaan", manaa jo...

Close