Kategoriat
Kotimaa

Mahatautiepidemia raivoaa Savossa

(SORSAKOSKI) Sorsakoskella riehuu harvinaisen voimakas mahatautiepidemia. Puolet Sorsakoskea on jo vuoteenomana.
”Vitulla päähän tämän tauvin kanssa, kehveli kerrassaan”, manaa jo toista päivää oksenteleva ja ripuloiva maanviljelijä Ensio Leikas. ”Oksettaa ja paskattaa siihen tahtiin, ettei kerkiä mittään muuta tekemään. Lehmät on lypsämätä, lehet on lukemata, emäntä on panemata ja kaikki hommat seisoo. Persereikä ruvella”, Leikas kuvailee.
Sorsakosken terveyskeskuksessa kohautellaan olkia ja heristellään sormea.
”Ei tässä nyt silti ole aihetta sortua minkäänlaisiin alatyylin ilmauksiin”, terveyskeskuslääkäri Marja-Leena Kuora muistuttaa.

Read previous post:
Mahatauti on perseestä, uskovat tutkijat

(SÄYNÄTSALO) Savoa vaivaava mahatautiepidemia on terveyshallinnon tutkijoiden mukaan "paska juttu" sekä "ihan perseestä". Tutkijaryhmä antoi lausuntonsa vastahakoisesti poliisikuulusteluissa tiistaina iltapäivällä....

Close