Kategoriat
Ulkomaat

Yhdysvallat vakuuttaa luovansa kestävän demokratian Yhdysvaltoihin

(WASHINGTON) Yhdysvaltojen johto uskoo yhä vahvasti kykenevänsä luomaan demokraattisen ja toimivan hallinnon Yhdysvaltoihin. Valkoisen taloon aamuisessa tiedotteessa todetaan, että ”vaikka Yhdysvallat on maailman velkaantunein valtio ja vaikka maan johto on jo kauan käytännössä ostanut paikkansa, on maan kansalaiset kuitenkin mahdollista yhä opettaa vaalimaan demokratian ihanteita: rajoittamatonta puhevapautta, ruumiillista koskemattomuuta ja tasa-arvoisuutta lain edessä.”

Useita suuria tavoitteita

Valkoisen talon tiedotteessa myönnetään, ettei demokratia saavu Yhdysvaltoihin käden käänteessä. Ensin tarvittaisiin ainakin vanhoillisista ja usein rasistisistakin kirkollisista perinteistä täysin irrallinen koulutusjärjestelmä. Myös maan hirvittävällä tolalla oleva sosiaalihuolto tulisi saada toimimaan edes inhimillisellä tasolla.
Toisena suurena haasteena koetaan olevan valtionhallinnon korruptoituneisuus. Esimerkiksi vaalien aikaan ehdokkaat ottavat rahaa sieltä, mistä saavat jääden näin valtavia summia velkaa epäilyttävillekin tahoille. Tämä on omiaan nakertamaan kansan uskoa demokratiaan.

Barbaarisia tapoja

Maasta ei myöskään ole saatu kitkettyä eräissä kansanryhmissä yleistä tapaa silpoa poikalasten sukuelimiä nuorella iällä ja teurastaa eläimiä antamalla niiden vuotaa kuiviin. Maa on myös käytännöllisesti katsoen kaiken aikaa sotatilassa.
Yhdysvaltojen hallitus onkin pyytänyt useilta kansainvälisiltä yhteisöiltä ja muilta valtioilta apua kriisin selvittämiseen. Valkoisen talon tiedotteen mukaan ainakin Yhdysvaltojen ulkomaanvelat tulisi antaa anteeksi, jotta maan hallitus voisi ryhtyä toimiin jo alkaneen humanitaarisen kriisin torjumiseksi.

Read previous post:
Nollatutkimuksen huippuyksikkö Jyväskylään

(JYVÄSKYLÄ) Suomen Akatemian rahoittama Nollatutkimuksen huippuyksikkö siirtyy Jyväskylän yliopiston yhteyteen. Aikaisemmin Helsingin, Turun ja Tampereen yliopistojen yhteydessä toiminut tarpeeton suojatyöpaikkavaranto...

Close