Kategoriat
Talous

Yhdysvallat paransi tulostaan

(BAGDAD) Yhdysvallat paransi alkuviikosta tulostaan koko Irakissa. Maanantain ja keskiviikon välisenä aikana henkensä menetti kaksitoista paikallista, mikä on neljänneksen enemmän kuin edellisviikolla vastaavana aikana. Markkinat ottivat tiedon ilolla vastaan ja useiden yhtiöiden kurssit kääntyivät nousuun.
”Kyllä tämä on osakemarkkinoille ollut selvä merkki siitä, ettei tahtia aiota Irakissa löysätä. Se tekee sotateollisuudetsa entistäkin houkuttelevamman sijoituskohteen ihan tavallisille piensijoittajillekin”, selvittää tilannetta Mandatum-pankin sijoitusneuvonnan päällikkö Eino Veriraha.
Sijoittajat ilahtuivat myös edellisviikolla julkaistusta pörssitiedotteesta, jonka mukaan Yhdysvallat vaatii Irakilta selvitystä maan läpi kulkeneista henkilöistä, joilla saattoi olla al-Qaida -yhteyksiä. Tätä pidetään yleisesti uuden sodan alkusoittona. Monet piensijoittajat odottavatkin jo innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
”Rahastoissahan meidän perheellä lähinnä sijoituksia on”, kertoo piensijoittaja Arto Pensiö Luhangasta. ”Kyllä sieltä aika paljon löytyy näitä suuria aseteollisuuteen tavalla tai toisella liittyviä firmoja tai niiden liitännäisiä, että kyllä me lasten kanssa jännätään että milloin sitä arabia alkaa keikahtaa siellä Irakin puolellakin”, toteaa Pensiö kolmen lapsensa nauraessa taustalla vapautuneesti.
Useimmat suomalaiset pankit aikovatkin tulevaisuudessa lanseerata erityisiä sotateollisuuden osakerahastoja tuomaan suomalaisille yhä lisää rahaa.

Read previous post:
Hengenraikastin kirkkoihin

(HUHTAALA) Kävijämäärältään Suomen hiljaisimmassa Huhtaalan seurakunnan kirkossa kokeillaan uusia tuulia. Passivoituneita seurakuntalaisia houkuteltiin taannoin ylimääräisellä viinitarjoilulla, nyt heitä pyritään juksaamaan...

Close