Kategoriat
Kotimaa

Armeijalle uusia taistelukoneita

(PAROLANNUMMI) Puolustusvoimien panssariprikaati saa käyttöönsä uutta, tuliterää tekniikkaa. Puolustusministeri Seppo ’Pommi’ Kääriäinen ilmoitti tänään ostaneensa yhdysvaltalaiselta General Dynamics Land Systemsiltä 105 panssaroitua alligaattoria.
”Uusi alligaattori-iskuryhmä nostaa Suomen valmiudet modernissa maasodassa aivan uudelle tasolle”, puhkui silminnähden innostunut ministeri. Hankinta rahoitetaan myymällä Saksalta vastikään ostetut Leopardit, sillä ”aika 6–0 jenkkialligaattori vetää jotain ruosteista natsitankkia nekkuun”, ministeri hehkutti.
Mallimerkintää M/A-10 Jawstick kantava tankki on uusinta teknologiaa. Panssaroiduissa alligaattorissa on tilaa miehistön lisäksi kuudelle taistelijalle tai tonnille varusteita. Chobham-panssarin lisäksi lisäksi alligaattoreiden ulkopintaan voidaan kiinnittää reaktiivinen räjähdesuojaus, jonka avulla matelija kestää osuman jopa 100 millin suorasuuntaustykistä.
Pääaseena ovat alligaattorin hirmuiset hampaat, jotka ulottuvat arviolta 50 sentin päähän elukan etujaloista. ”Mahottoman pahalta se kyllä haisee”, myönsi ilosta spontaaniin steppausesitykseen singahtanut Kääriäinen. Lisävarusteina alligaattoriin voidaan kiinnittää levikesarjat, Wunderbaum ja takaspoileri, jolloin sitä voidaan käyttää soluttautumistehtävissä esimerkiksi kaikissa suurimmissa suomalaiskaupungeissa.
Samalla puolustusministeri Kääriäinen ilmoitti rehellisyydenpuuskassa kolmesta muusta muutoksesta. Puolustusministeriön nimi vaihdetaan takaisin sotaministeriöksi, koulutuksessa puhutaan ryssistä vihollisen sijaan ja ampumaradalla otetaan reilu tappamisen meininki. ”Lakimuutoksen ansiosta puolet sivareista sijoitetaan ns. kohdetehtäviin”, röhötteli ministeri.

Read previous post:
Yhdysvallat paransi tulostaan

(BAGDAD) Yhdysvallat paransi alkuviikosta tulostaan koko Irakissa. Maanantain ja keskiviikon välisenä aikana henkensä menetti kaksitoista paikallista, mikä on neljänneksen enemmän...

Close