Kategoriat
Ulkomaat

Ruotsin vankikarkurit "vain lyhyellä lomalla"

(TUKHOLMA) Hallin vankilasta keskiviikon vastaisena yönä karanneet neljä vaarallista vankia eivät Ruotsin viranomaisten mukaan ole karanneet, vaan ovat vain ”lyhyellä omaehtoisella lomalla, kaipa ne pian palaavat”. Viranomaiset kehottavat kansalaisia pysymään rauhallisina, ja uskovat vankien pian tulevan takaisin lusimaan kakkunsa loppuun.
”Mistään paostahan tässä ei ole kysymys, vaan he vain yksinkertaisesti halusivat vähän omaa aikaa. Vankilaelämä voi olla aika rasittavaa, joten pieni loma oli varmasti paikallaan”, kommentoi Tukholman poliisipäällikkö Svea Mamma.
Svea Mamman mukaan vangit testaavat uutta omaehtoisen loman ohjelmaa, jonka puitteissa vangit saavat vapaasti lähteä telkien takaa lyhyille matkoille kotimaahan ja myös ulkomaille, jos kertovat siitä jälkikäteen. Tosin ehdot ovat hyvin ankarat.
”Heidän pitää luvata, että ovat nätisti, eivät kiroile, näpistele tai käyttäydy muutenkaan huonosti. Muuten heidän suunsa pestään saippualla, eivätkä he saa jälkiruokaa tai katsoa televisiosta teletappeja viikkoon”, jyrisee kansankodin vartija Mamma.

Read previous post:
Armeijalle uusia taistelukoneita

(PAROLANNUMMI) Puolustusvoimien panssariprikaati saa käyttöönsä uutta, tuliterää tekniikkaa. Puolustusministeri Seppo 'Pommi' Kääriäinen ilmoitti tänään ostaneensa yhdysvaltalaiselta General Dynamics Land Systemsiltä...

Close