Kategoriat
Ulkomaat

Uudet EU-ohjeet: Mepit ulos välitunneilla

(STRASBOURG) Romano Prodin johtama EU-komissio on viimeisinä töinään ajanut läpi paljon kiistelyä herättäneen EU-parlamentin menettelytapauudistuksen. Sen merkittävin vaikutus on artiklan 5 määräys, jonka mukaan tästedes euroedustajien eli meppien on vietettävä välituntinsa ulkona.
”Semmoseksi käytävillä lorvimiseksihan se on mennyt, ja siitä on seurannut kaikensorttisia lieveilmiöitä, joista kaikki eivät ole olleet toivottavia”, Prodi perustelee uudistusta.
Prodin mukaan suoranaiseksi ongelmaksi on muodostunut aluksi vain harvojen huvina alkanut ”lobbaukseksi” kutsuttu ajanviete. Harmiton leikki on kuitenkin muuttanut muotoaan, ja nykyisin sen varjolla kiusataan ja syrjitään armottomasti pienempiä.
”Pienempien kiusaaminen välitunneilla on yleistynyt valtavasti. Isommat tuntuvat luulevan, että he voivat tehdä mitä vain, kun puheenjohtajisto ei ole valvomassa”, puhisee Prodi.
Kylmän ja kovan ilmapiirin ovat saaneet havaita myös suomalaiset mepit. Nimettömänä pysyttelevä kokoomuksen entinen puheenjohtaja Ville Itälä sanoo joutuneensa isompien kiusattavaksi heti tutustumiskäynnillään.
”Pääasiassa se oli semmoista lällättelyä ja tönimistä. Piponikin veivät”, tilittää Itälä.
Uusien säädösten uskotaan nopeasti korjaavan tilanteen, ja Prodi uskoo sen jopa parantavan yhteishenkeä meppien parissa.
”Kenties he alkavat vaikka pelata jalkapalloa tai muita joukkuepelejä. Sehän kohentaisi yhteenkuuluvuuden tunnetta ja parantaisi meppien kuntopakin. Totuuden nimissä siellä joukossa on aikamoisia plösöjä”, Prodi tunnustaa.

Read previous post:
Edelliseen viitaten:

Koska muutamat seikat edellisessä, sinällään tarpeellisesa oikaisussa saattavat olla omiaan aiheuttamaan väärinkäsityksiä, on varmastikin paikallaan esittää erinäisiä tarkennuksia. Alkajaisiksi haluaisin...

Close