Kategoriat
Kotimaa

Upottivatko alligaattorit kaljaasin Helsingin edustalla?

MERIVOIMIEN KOMENTAJAN MUKAAN RANNIKKOPUOLUSTUSTA ON VAHVISTETTAVA TUNTUVASTI
(HELSINKI) Helsingin edustalla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä uponnut kaljaasi saattoi joutua alligaattoriparven hyökkäyksen uhriksi. Rannikkovartiostosta kerrotaan, että uppoamispaikan lähettyvillä nähtiin yön aikana pienen lautan muotoinen ja nopeasti liikkuva objekti, joka ”kaiken järjen mukaan oli verenhimoinen alligaattoriparvi”.
Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tutkijan A.F. Airon mukaan useamman alligaattorin ryhmä saattaa nälkäisenä käyttäytyä väkivaltaisesti.
”Useamman alligaattorin ryhmä saattaa nälkäisenä käyttäytyä väkivaltaisesti”, sanoo RKTL:n tutkija A.F Airo.
Kaljaasi upposi myöhään tiistaina Harmajalla, noin 20 kilometriä Helsingistä etelään. 21-metrisessä aluksessa olleet kolme ihmistä saatiin pelastetuksi lähellä olleeseen troolariin.
Merivoimien komentajan, kontra-amiraali Hans Holmströmin mukaan 21-metrisellä aluksella ei ole mitään mahdollisuuksia puolustautua useamman alligaattorin suunniteltua ja äkillistä hyökkäystä vastaan.
”Heinäkuisina öinä nuorten alligaattoriurosten parvet saattavat rohkeasti hyökätä myös suurten laivojen kimppuun. Pahimmillaan ne saavat aikaan uskomatonta tuhoa”, Holmström sanoo.
Holmstörmin mukaan paras keino alligaattoriuhan torjumiseksi on rannikkopuolustuksen tuntuva vahvistaminen.
”Jos ajatellaan taistelua alligaattoreita vastaan, niin maailmalla on jo luovuttu perinteisestä rannikkotykistöstä. Ohjuspuolustusjärjestelmät ja taktiset, veden alla räjäytettävät ydinkärjet ovat usein ainoa keino lisääntyvän alligaattoriterrorin pysäyttämiseksi.”

Read previous post:
Paikallinen mies tulistui läksiäislahjastaan

(KUORTANE) 40 vuoden elämäntyön Koistisen konepajalla tehnyt mekaanikko Aimo Sorvi sai pahanpäiväisen raivokohtauksen eläkkeellejäämispäivänään, raportoivat paikalliset lähteet tiistaina. Sorvin läksiäisjuhlat...

Close