Kategoriat
Talous

TT: Työpäivät lyhyemmiksi

(HELSINKI) Teollisuuden ja Työnantajien keskusliitto esittää, että työpäiviä pitäisi lyhentää Suomessa. Työpäivien lyhentämisellä katsotaan olevan vaikutusta työtehokkuuden lisäämiseen ja ilmapiirin parantamiseen.
Johtaja Elo Hiirulainen arvioi, että työtehokkuus lisääntyisi työaikaa lyhentämällä arviolta 25,65 prosentilla. Laskelma perustuu Hiirulaisen kännykällään painelemaan satunnaislukuun.
”Tämmöiseen teoriaan me tulimme johtajien saunaillassa. Minun sitten piti tämä luku jostakin pyöräyttää”, Hiirulainen selittää. ”Kyllä meidän johtajien työtehokkuus nousisi kummasti, jos työläiset saataisiin nopeammin pois jaloista häiritsemästä. Ei niitä kysymyksiä oikein jaksaisi aina.”
Suomessa useimmilla aloilla on ainakin teoriassa 40-tuntinen työviikko. Hiirulainen arvioi, että tästä ajasta noin 20–25 tuntia menee aivan muuhun kuin työntekoon.
”Siinä kaivetaan nenää ja selataan netistä pornoa. Voisivat ne tehdä sitä kotonaankin. Eivät suotta tänne tule tuhlaamaan meidän ilmaa.”, Hiirulainen tuhahtaa. ”Ja kahvinsa voisivat juoda jossakin muualla kuin täällä. Ne on meidän maitoja ja pullia, eivät työntekijöiden. Nih. Nihnih.”

Read previous post:
STM: Sukupuoliyhdynnällä yhteys seksitauteihin

(KORPPOO) Sosiaali- ja terveysministeriön vastikään julkaiseman raportin "Sexi on in" mukaan sukupuoliyhdynnät lisäävät seksitauteihin sairastumisen riskiä. Ministeriön kesätyöntekijöiden terassijuhlissaan lautasliinoille...

Close