Kategoriat
Kotimaa

Saunan takana täyttä

(KUUSAMO) Saunan taus, tuo monelle suomalaiselle tuttu ja rakas paikka on täynnä. Asiasta ilmoitti Lehdelle eilen kuusamolainen korpikommunisti Matti Kyntäys, jonka veivät saunan taakse paikallisen nuorisoseuran veijarit Olavi Sininen ja Kyösti Valkonen.
”Täyttä oli”, kertoi Kyntäys. ”Porukkaa oli niin maan penteleesti, että eihän sinne mahtunut”, hän jatkaa.
Sininen ja Valkonen olivat harvinaisen pettyneitä tilanteen saamaan käänteeseen. ”Sadatteluksihan se meni. Minne me nyt kärräämme kaikki sellaiset, jotka on tavanomaisesti kuskattu saunan taakse?” pohtii Sininen ja vaatii valtiovaltaa välittömästi ryhtymään toimiin saunantauksen tyhjentämiseksi.
”Kaikenmaailman ammuttavaksi kelpaavia hampuuseja siellä lotvii ihan kiusaksi asti”, puhisee Sininen.
Hallituksen virallinen löylynlyömä, opetusministeri Tuula Haatainen ei kysyttäessä osannut vastata.