Kategoriat
Sähkeet

Pernarutto levinnyt jo lähes koko maahan

Sateet ja viime päivinä lämmennyt sää ovat saaneet aikaan sen, että pernarutto on levinnyt tavallisia kesiä laajemmalti. Tänä vuonna ruttoa on tavattu aina Oulun korkeudella saakka. Sateinen ja kolea sää hidastivat pernan kasvua alkukesästä, eikä näin laajaan pernaruttoepidemiaan sen vuoksi osattu varautua.
Kansanterveyskeskuksen erikoistutkimuslaitoksen mukaan yhtä pahaa tilannetta ei ole koettu miesmuistiin. Mikäli sää kuitenkin poutaantuu lähipäivinä, voidaan tehoruiskutuksilla kuitenkin vielä pelastaa laajoja alueita, uskoo erikoistutkimuslaitoksen johtaja Severi Laa.
”Kyllä luultavasti voidaan. Ei pysty kuitenkaan varmaksi sanomaan”, toteaa Laa.

Read previous post:
Kansa teki sitä, mikä on kauhistus herran silmissä

Taivaslähteet: tiedossa ainakin sadan vuoden orjuus ja pakkotyö. (TAIVAS) Ikuisen paratiisin johdon myöhään eilisiltana antaman tiedotteen mukaan Jumala on aikeissa...

Close