Kategoriat
Talous

Ohjauskorko säilyi

(LEMPÄÄLÄ) Euroopan keskuspankki päätti eilen Lempäälässä pidetyssä kokouksessaan säilyttää ohjauskoron. Keskustelu ohjauskorosta luopumisesta alkoi, kun pankin johtokunnan jäsen Horst Schimanski myönsi, ettei hänellä ole aavistustakaan, mikä ohjauskorko on ja miten se vaikuttaa mihinkään. Useat muut johtokunnan jäsenet seurasivat pian perässä.
Ohjauskoron säilyttämispäätös oli pitkän kädenväännön tulos, eikä kukaan pankista halua kommentoida sitä. Osake- ja valuuttamarkkinat kuitenkin masentuivat päätöksestä täysin.
Olimme toivoneet kunnon toimia talouden elvyttämiseksi. Niitä ei kuitenkaan saatu ja nyt vituttaa”, kommentoi eräs nimettömänä mieluummin pysyttelevä meklari Johannes Kraftwerk. Seuraavaksi Euroopan keskuspankin johtokunta keskustelee siitä, onko vahvasta tai heikosta eurom kurssista mitään oikeasti ennakoitavissa olevaa hyötyä tai haittaa.

Read previous post:
Valtaosa venäläisistä ei halua Suomea takaisin

(PIETARI) 54 prosenttia Venäläisistä ei halua Suomea takaisin, ilmenee maan Kansallisen tutkimuslaitoksen vasta julkaistusta tutkimuksesta. Tutkimusta varten haastateltiin kaikkiaan noin...

Close