Kategoriat
Kotimaa

Neanderthalilaiset valittavat rotusyrjinnästä

(SUODENNIEMI) Todellinen tasa-arvo on Suomesta vielä kaukana, ainakin jos neanderthalilaisten keskusliiton URG:in kantaan on uskominen. URG:n torstaina antaman julkilausuman mukaan neanderthalilaiset joutuvat kohtaamaan jokapäiväisessä elämässään toistuvasti rotusyrjintää homo sapiens -lajin suunnalta. Tavallisimmin tämä ilmenee palveluhaluttomuutena tai kylmäkiskoisuutena, ja pahimmillaan ”luiskaotsaksi” tai ”luolamieheksi” nimittelynä, jopa väkivaltana.
”Kaikki tämä vain siksi, että aivokapasiteettimme on selvästi homo sapiens -lajia alhaisempi, emmekä kykene esimerkiksi muodostamaan pitkiä lauseita, laskemaan yhteenlaskuja tai kulkemaan pystysuorassa”, lausumassa valiteltiin. URG harmittelee, että rasismista heitä kohtaan on tullut vuosituhantinen perinne, jonka alkujuuret yltävät aina cro-magnoneihin saakka.
”Homo sapiensilta odottaisi enemmän”, URG toteaa.
Monin paikoin neanderthalilaisia on estetty pääsemästä ravintoloihin, baareihin tai julkisiin tiloihin. Rotujenvälisiin avioliittoihin suhtaudutaan myös erittäin karsaasti. Myös virkavallan suunnalta neanderthalit saavat osakseen epäsuotuisaa kohtelua.
”Poliisin pieksämiset, selittämättömät vangitsemiset ynnä muut ovat arkipäivää monelle neanderthalille. Jos taas homo sapiens -jengi hakkaa neanderthalia, on poliisia turha pyytää apuun”, URG jatkaa.
URG toivoo, että vaikka neanderthalit ovat evoluution portailla alemmalla tasanteella eivätkä heidän rodulliset ominaisuutensa yllä homo sapiensin tasolle, heille taattaisiin ihmisarvoinen kohtelu. Myös äänioikeutta haluttaisiin. Suomen metsissä ja luolastoissa asuvat neanderthalit vaativat saada äänensä kuuluviin jo syksyn kunnallisvaaleissa.
”Ugga-thagga hurg hurg zhuaa ioorrr!” kommentoi URG:n puheenjohtaja Thog kurkkuäänteillä.

Yksi vastaus aiheeseen “Neanderthalilaiset valittavat rotusyrjinnästä”

Jutkut tyhmät tiedemiähet väittää, että neandertalinihmiset (homo sapiens neanderthaliensis) ovat homo sapiensin tasolla! Ihan homoja ne ainakin on.

Read previous post:
Pikasähkeet lyhyesti

Saatte vielä katua, uhoaa liikenneministeri -- "Totta munassa saatte, ainakin jos tulette tielleni", ilmoitti ministeri Leena Luhtanen varhain aamulla. Saatte...

Close