Kategoriat
Kotimaa

Luokaton lukio kriisissä

(RUOTSINPYHTÄÄ) Ruotsinpyhtään luokaton lukio on vakavissa vaikeuksissa. Rehtori Charles Babbagen mukaan tilanne on riistäytynyt käsistä aivan viime viikkojen aikana. ”Onhan se heikkona jo aiemminkin, mutta nyt puhutaan todella katastrofaalisesta tilanteesta”, toteaa rehtori.
Ruotsinpyhtään lahjattomille oppilaille tarkoitetussa luokattomassa lukiossa on jo pitkään sovellettu tasotonta opetusryhmäjakoa. ”Mitä kehnompi oppilas, sitä huonomman opettajan hän saa”, tiivistää rehtori. ”Kaiken kaikkiaan olemme pyrkineet mahdollisimman luokattomaan opetukseen”, hän jatkaa.

Mikä meni pieleen?

Tähän mennessä lukiosta valmistuneista alle 3% on jatkanut opintojaan, 67% ei osaa lukea tai kirjoittaa kunnolla ja 105% kamppailee matemaattisten hahmotusvaikeuksien kanssa. Rehtori on tuloksista ymmällään.
”Sovellamme vapaan koulutuksen parhaita periaatteita eli emme tee juurikaan mitään ja silti näin suuri osa oppilaista pääsee jatkamaan yliopistoihin”, Babbage manaa.
”Kyllä tässä pitää hakea syypäätä jo peruskoulusta. Sieltä tullaan usein ihan liian vahvasti koulutettuna tänne lukioon”, rehtori lataa ja kompastuu sitomattomiin kengännauhoihinsa.

Read previous post:
Uusi muoti-ilmiö kimmastuttaa väestöä

Popmusiikin, eli kansanomaisemmin popin kuunteleminen autossa on tämän kesän suuri muoti-ilmiö nuorison keskuudessa. Kun koulun ovet sulkeutuvat, on nuorilla aikaa...

Close