Kategoriat
Seksivau

Uusi muoti-ilmiö kimmastuttaa väestöä

Popmusiikin, eli kansanomaisemmin popin kuunteleminen autossa on tämän kesän suuri muoti-ilmiö nuorison keskuudessa. Kun koulun ovet sulkeutuvat, on nuorilla aikaa viihdyttää itseään ja ajella, tai kuten he itse sanovat kruisailla, ympäri kortteleita vanhempiensa bemareilla. Kevytmielisessä nuorisossa on aina ollut paljon vikaa, mutta musiikin kuuntelu autossa on lopulta saanut vanhemman väestön maljan vuotamaan ylitse. Suuret väkimassat ovatkin lähteneet kaduilla osoittamaan mieltään uutta melusaastetta vastaan.
”Eihän se sovi”, kommentoi Rauha Lehto varoen tarkkaan rasittamasta lähellä seisovien ihmisten tärykalvoja. ”Että tuolla lailla, ajellaan ja musiikkia soitetaan”, Lehto jatkaa yrittäen peitellä ulkoa opittuun moraalikäsitykseen perustuvaa närkästystään.
Poliisista kerrotaan, että esimerkiksi kolarit ovat huomattavasti yleisempiä niiden nuorten keskuudessa, jotka ajavat pienillä mutkaisilla teillä radio huutaen. Musiikki vie usein huomion ajotiestä ja näin ollen auto saattaa suistua tieltä tai törmätä vastaantulevaan liikenteeseen.
Ilmiö on riskeistä huolimatta levinnyt ympäri Suomea, ja se on saanut monet vanhemmat suunniltaan. Mitä tehdä, kun oma lapsi lankeaa huonoille teille soittamaan musiikkia niin kovaa kuin stereoista lähtee? Parannuskeinoa ei kuitenkaan ole luvassa, sillä tutkimukset osoittavat selkeäsi pop-musiikin rytmin aiheuttavan riippuvuutta. Rockista tutkimuksessa ei uskalleta puhuakaan.
Vanha ja viisas väki katsookin asiakseen laittaa pisteen nuorison itsetuhoiselle käytökselle.
”Minä sanon että pilalle ovat menneet. Niin nuoriso kuin musiikkikin. Huutia tietävät”, tuhahtaa Oiva Luhtander kärtyisän vanhan miehen tapaan. ”Jos nuoriso lähetettäisiin työleirille kesän ajaksi, niin oppisivat ihmisten tavoilla. Ei tarvitsisi kuunnella valituksia kouluruuastakaan sen jälkeen.”
”Lähemmäksi kun uskaltaisivat, niin kumauttaisin kävelykepillä oikein kunnolla”, Luhtander kimmastuu ryhmyistä tukeaan heilutellen.

Read previous post:
Vegetaristit selviävät vammoitta kioskijonoissa

(KURIKKALA) Uusimman tutkimuksen mukaan vegataristit joutuvat tappeluun huomattavasti lihansyöjiä harvemmin nakkikioskijonoissa. Sen sijaan säännöllisesti roskaruokaa syövät joutuvat hälyttävänkin usein väkivallan...

Close