Kategoriat
Kotimaa

Kunnat kilpailevat ydinaseiden sijoituspaikoista

(HELSINKI/KITTILÄ/VAASA) Jo kymmenet suomalaiskunnat ovat ilmoittaneet halukkuudestaan sijoittaa Suomen tulevat ydinaseet alueelleen. Valtioneuvoston mukaan kunnilta alkoi tulla sijoitustarjouksia välittömästi sen jälkeen, kun puolustusministeri Seppo Kääriäinen ilmoitti heinäkuun alussa Suomen ostavan ydinaseita Pakistanilta.
Kunnat ovat kiinnostuneita sekä ydinkärkien että ohjussiilojen sijoittamisesta. Etenkin pienet kunnat hakevat ydinaseista potkua talouskasvuun ja piristystä kunnan imagoon. Lehden saamien tietojen mukaan ainakin Kittilän kunta haluaisi sijoittaa ohjussiilot Levin laskettelukeskuksen yhteyteen ja tarjota näin turisteille ainutlaatuisen yhdistelmän ”matkailua ja mannertenvälisiä ohjuksia”.
Vaasan kaupunki puolestaan on lähettänyt valtioneuvostolle ultimaatumiksi kutsumansa kirjelmän, jonka mukaan ydinaseet on ”vuoden -18 hengessä sijoitettava Vaasaan, Valkoisen Suomen ainoaan pääkaupunkiin, Isänmaan puolustajien kunniaksi pystytetyn Vapauden Patsaan oikealle puolelle”.

Read previous post:
Bush ilmoitti vaalivoitostaan

(WASHINGTON) Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on pitänyt tänään juhlavan puheen marraskuisen vaalivoittonsa kunniaksi. "Toimintani on lähettänyt selvän viestin, että...

Close