Kategoriat
Talous

Kiina-ilmiö vie naiset Suomesta

(LIMINKA) Pelätty Kiina-ilmiö eli yritysten mystinen siirtyminen Suomesta itään on saamassa uusia huolestuttavia piirteitä. Analyytikkojen mukaan seuraavaksi Kiina-ilmiö vie meiltä naiset ja juo viinat baarikaapeista.
”Merkit ovat selvästi näkyvissä. Jos nopeisiin toimiin ei ryhdytä, Kiina-ilmiö vie meiltä naiset, ryyppää viinat ja ajelee autoillamme kylillä pillurallia pitkin öitä”, varoittaa ekonomi Johan Nuaer-Marknaden.
Nuaer-Marknadenin mielestä Kiina-ilmiön pääsyä maahan olisikin rajoitettava esimerkiksi rajavalvontaa ja passintarkastuksia tehostamalla.

Mitään ei tehtävissä

Samaan aikaan Suomen yrittäjät ovat antaneet julkilausuman, jossa he pahoittelevat yritysten siirtymistä pois maasta ja siitä seuraavaa työttömyyden kasvua ja tuottavuuden laskua. Yrittäjien mukaan ”mitään ei kuitenkaan ole tehtävissä”.
”Yhtenä päivänä yrityksemme olivat turvallisesti koti-Suomessa ja sitten eräänä myrskyisenä yönä iski Kiina-ilmiö, ja hups, tehtaat olivat Kiinassa. Ei siinä ollut mitään tehtävissä”, valittelevat yrittäjät.
Pientä toivoa kuitenkin yrittäjien mielestä on. ”Jos ta-maksut nollataan yhdessä voittojen verotuksen ja osinkoverotuksen kanssa niin kai me voimme yrittää parhaamme ja vaikka kutsua manaajan avuksi”, lausunnossa luvataan.

Read previous post:
Työnantajat haluaisivat lisää joustoja

(KERAVA) Työnantajajärjestöjen nokkahahmot toistavat tupo-neuvottelujen alla vaatimuksensa työelämän joustojen lisäämiseksi. Turhien jäykkyyksien poistaminen on työnantajapuolen mukaan ainoa keino pärjätä kiristyvässä...

Close