Kategoriat
Kulttuuri

Kesätettearin kävijämäärät jäänevät tänäkin vuonna vaatimattomiksi

(NUUKSIO) Nuuksiolaisen Pänkäjärven kesäteatterin ohjelmisto on edellisvuosien tapaan sangen suppea. Yleisöäkään ei juuri paikalle odoteta mihinkään kesän kuudestatoista näytännöstä. Kesän mittaan nähdään kaikkiaan kaksi näytelmää, joista molemmat on kirjoittanut teatterin vetäjä Richard Wagner yhdessä vaimonsa Gunhilden kanssa. Gunhilde Wagner myös ohjaa molemmat näytelmät.
Näytelmistä ensimmäinen, Ring eli Nibelungen sormus koostuu itse asiassa neljästä pienemmästä musiikkinäytelmästä nimiltään das Rheingold, die Valküre, Siegfried ja Götterdämmerung. Kirjoittaja itse pitää työtä melko onnistuneena. ”Kyllähän tämä liki vuorokauden yhteispituus varmaan silti vähän kävijöitä syö. Toisaalta väliajoilla on tarjolla mehua ja keksejä tuolta buffetin puolelta navetassa”, esittelee Wagner.
Kesän toinen kantaesitys, Also sprach Zarathustra perustuu toisen Nuuksionkyläläisen ja molempien näytelmien pääosan esittäjän Friedrich Nietzschen tekstiin. Nietzschen itsensä mukaan tekstissä pyritään kyseenalaistamaan koko Platonista lähtevä länsimaisen filosofian perinne ja eritoten kristillinen ”orjamoraali”, kuten Nietzsche leikkisästi asian ilmaisee. ”Jumala on kuollut!”, tiivistää hän näytelmän sanoman.
Molempien teatterin puuhamiesten mukaan tämän kesän kävijämääriä verottanee entisestään sateinen sää.

Read previous post:
Onko eläin paha?

Voiko eläin olla sinällään paha, vai kulkeeko se vain vaistojensa mukana? Kysymykseen hakevat vastausta kirkonmies, tiedemies ja lehtimies. (HELSINKI) Eläinhyökkäykset...

Close