Kategoriat
Kulttuuri

Kesägallerioita ennätysmäärä

(TARSVAALA) Kesägallerioita on tänä kesänä rekisteröity avattaviksi ennätykselliset 5500 ympäri Suomea ja osissa Viroa.
”Me täällä Tarsvaalan kunnan perimmäisessä nurkassa ajateltiin vähän elvyttää seudun taide-elämää, kun sitä ei ole oikein ollut. Raivattiin sitten tuo navetta vanhoista kantturoista ja vietiin sinne taidetta”, taiteilijan muusaksi itseään tituleeraava Aunikki Koho kertoo.
Kohot mainostavat galleriaansa Tarsvaalan kirkonkylän Osuuspankin seinässä tekstillä Kohon galleria, kesän kohokohta. Näyttely muodostuu pääosin Henrikki Kohon tekemistä savi-, vesiväri- ja mustekynätöistä. ”Tuo Henrikki on sellainen taiteilijasielu, että se aina puhelimessa ollessaan tuhrusti jotain lehden kulmaan ja minä sitten huomasin, että kyllä se ukko taiteilla osaa. Menin siitä sitten Henrikille mainitsemaan ja hänhän innostui kovasti. Mullikat lähtivät karja-autoon jo samana iltana ja me juhlistimme päätöstä navetan ylisillä”, Koho muistelee punastellen pariskunnan rohkeaa päätöstä.
Kohon galleria työllistää pariskunnan itsensä lisäksi myös heidän poikansa, Eunukki Kohon. ”Sai poikakin hyvän kesätyön. Hän myy tuossa tien päässä lippuja näyttelyyn nimelliseen viiden euron hintaan. Muutenhan tänne ei pääsekään, kun laitettiin portti ja sähköaita. Olisi kurjaa, jos näin hieno taidetila tuhottaisiin. Kylällä riittää aina kateellisia”, Aunikki Koho huokaa ja viittelöi merkitsevästi pohjoispuolen pellon päässä pisteenä näkyvään taloon.
Kohon kesägalleria on avoinna elokuun loppuun asti kello 7-21. Muina aikoina ja talvisin sopimuksen mukaan. Gallerian tiloissa myös termoskannu ja keksejä.

Read previous post:
SDP haluaa komissaarinsalkun "koska kaikki muutkin ykköshommat kuuluvat meille"

(IHANTALA) Kisa Suomen EU-komissaarista käy ylikierroksilla, ja kaikki puolueet haluaisivat oman ehdokkaansa pallille. SDP:n puoluesihteeri Eero Heinäluoma kuitenkin toppuuttelee kisailua...

Close