Kategoriat
Kulttuuri

Houkutteleeko Raamattu nuoria saatananpalvonnan pariin?

(LAHTI) Vanha keskustelu siitä, houkutteleeko Raamattu lapsia ja nuoria saatananpalvonnan pariin on taas roihahtanut uuteen hehkuun. Keskustelu alkoi, kun Ilta-Lehti raportoi Juuttaan seurakunnan kappalaisen Hillevi Orvaksen takavarikoineen rippikoululeiriläisiltä useita epäilyttäviä kirjoja, jotka lähemmässä tarkastelussa osoittautuivat Raamatuiksi.
Järkytyin siitä sisällöstä moneksi päiväksi”, kuvailee Orvas. ”Kuolleet heräävät henkiin, pahat henget riivaavat ihmisiä, odotellaan päivää, jolloin kaikki ruumiit kaivautuvat ylös haudoistaan. Kerta kaikkiaan hirvittävää”, puuskahtaa tuohtunut kappalainen.

Vahvat kannat puolesta ja vastaan

Keskustelu aiheesta virisi nopeasti eri lehtien yleisöosastoilla. Raamatun puolustajat vetosivat teoksen pohjimmiltaan korkeaan moraaliseen sisältöön ja tärkeään osaan länsimaisen kulttuurin kehityksessä, kun taas vastustajat viittasivat useisiin väkivaltakohtauksiin ja selkeisiin okkultismiviittauksiin. Jopa kirjan julkaisemista vaadittiin tulevaisuudessa kiellettäväksi. Raamattu on tätä nykyä kuitenkin edelleen maailman julkaistuin ja ostetuin kirja.
Yksiselitteistä päätöstä keskustelulle tuskin saadaan, niin voimakkaasti Raamattu mielipiteet jakaa. Jopa Paavi on ilmoittanut hyväksyvänsä täysin Raamatun julkaisemisen huolimatta sen ilmeisen pakanallisesta sisällöstä. Hän ei Vatikaanin tiedotteen mukaan usko, että silkka asioiden pohtiminen vielä viekoittelisi ketään sielunvihollisen polulle.

Tutkimukset esittelevät synkkää satoa

Paavi ei kenties kuitenkaan ole tutustunut tuoreeseen englantilaistutkimukseen, jonka mukaan liki kaikki saatananpalvojiksi ilmoittautuvat teini-ikäiset ovat lukeneet Raamattua jossain elämänsä vaiheessa. Jumalan karitsat -yhdistyksen puheenjohtaja Hilda Ylivainion mukaan näitä tuloksia ei saisi jättää liian vähälle huomiolle.
”Kyllä se on vain ajan kysymys, milloin Suomessakin alkaa vakituisesti uhriveitsi heilua, ellei tästä saastasta päästä eroon”, vaahtoaa Ylivainio. ”Olen kuullut, että monissa kouluissa järjestetään aivan oppituntejakin, joissa nimenomaan tätä raamattua luetaan ja sitä mietitään. Mitä tämmöinen tekee nuorelle, sitä ei voi kuin arvailla. Tai kysyä meiltä.”

Yksi vastaus aiheeseen “Houkutteleeko Raamattu nuoria saatananpalvonnan pariin?”

Read previous post:
Alligaattoreilla ehkä Al-Qaida -yhteyksiä

(HELSINKI) Suojelupoliisi ei sulje pois vaihtoehtoa, että alligaattoreilla olisi yhteyksiä kansainväliseen terrorismiin ja al-Qaida -verkostoon. Tämän vuoksi yleisöä kehotetaan entistäkin...

Close