Kategoriat
Kotimaa

Hallitus lupaa toimia alligaattorien tiimoilta

(PYHTÄÄ) Suomen hallitus on ryhtynyt toimiin minimoidakseen mahdollisen alligaattoriuhan. Suomeen rantautuneet alligaattorit nousivat puheenaiheeksi viime viikolla lehdistön ryhtyessä viljelemään eläinhysteriaa jokavuotiseen tapaansa.
Jo myönnettyjen alligaattorin kaatolupien ohella hallitus järjestää ainakin ”kuinka tapan alligaattorin”-päiviä ala-asteilla, ”vihaan alligaattoreita”-kampanjan televisiossa sekä lanseeraa uusia alligaattoreista varoittavia liikennemerkkejä.
Pääministeri Matti Vanhasen mukaan kyseessä on hallituksen todellinen huoli. ”Missään tapauksessa hallitus ei tässä halua vain vetää ihmisten huomiota pois siitä, että maassa on oikeitakin ongelmia”, toteaa Vanhanen spasmaatikon lailla vaivoin kätketyistä naurunpyrskähdyksistä hytkyen.

Suomen teiden uudet varoitusmerkit: ’alligaattoreita’ ja ’varokaa vieriviä alligaattoreita’. (Kuva Liikenneministeriö)
Uudet varoitusmerkit.

Liikennemerkkejä vielä tällä viikolla

Uusiksi liikennemerkeiksi lanseerataan varoitusmerkit ”alligaattoreita” ja ”varokaa vieriviä alligaattoreita”. Uusia merkkejä aletaan pystyttää vielä tämän viikon aikana. Paikoista ei ole vielä täyttä selvyyttä, mutta ainakin kaikkien jo aiemmin pystytettyjen Suomen alligaattoriaitojen läheisyyteen yksi pystytetään. Vanhasen mukaan pystytyskampanja tulee maksamaan muutamia miljoonia euroja. ”Hallitus ei kuitenkaan varmasti tingi, milloin on kyse kansalaisten turvallisuudesta”, hän toteaa.
Suomessa ei edelleenkään ole tehty yhtään alligaattorihavaintoa. Kaikki mahdolliset tulevat havainnot on syytä ilmoittaa välittömästi poliisille.

Read previous post:
Kristuksen vertausten joukossa myös "vähemmän onnistuneita"

(ROOMA) Koko uskova maailma kohahti suunnuntaina italialaisen arkeologiryhmän esiteltyä lähi-idässä suorittamiensa kaivausten tuloksia. Vapahtajamme Jeesuksen kristuksen väitetyn haudan läheisyydestä löytyneestä...

Close