Kategoriat
Viikonvaihde

Ensin työ, sitten huvi

(VANTAA) Bikinikelejä odotellessa Lehti tapasi Bulimikot pöntöllä -yhdistyksen puheenjohtaja Siiri-Mari Hirven. ”Syö ensin, oksenna vasta sitten”, Hirvi neuvoo ja poistuu hymyillen naistenhuoneeseen kesken lounastapaamisemme. Hän ei pyytele bulimiaansa anteeksi.
Siiri-Mari Hirvi on kaunis nainen. Hänen kylkiluidensa siro rivi kuultaa ohuen sifonkisen kesämekon alta. Vaikka lämpötila lounasravintolassa onkin aika korkealla, Hirvi palelee. Hänen nukkainen ihonsa on kananlihalla, mutta kalpeudessaan kadehdittavan kaunis. Nykyinen kauneusihanne on vaativa. Miten noin huomattaviin tuloksiin on mahdollista yltää?
”Sanoisin, että laihduttaminen on hyvinkin helppoa. On vain muistettava yksi lyhykäinen sääntö: syö ensin ja oksenna vasta sitten. Väärässä järjestyksessä toimenpiteellä ei ole odotettua vaikutusta.”, Hirvi opastaa. ”Toinen Bulimikkojen ohjesääntö kuuluu, että jos et oksenna, et myöskään syö. Ihme, jos ei näillä ohjeilla kilot karise”, Hirvi purskahtaa hysteeriseen nauruun ja taputtelee ahmimisesta suloisesti pömpöttävää vatsaansa.

Bulimia anoreksiaa tehokkaampi

Bulimiaa pidetään anoreksiaa tehokkaampana laihdutusniksinä. Vuonna 2000 perustettu Bulimikot pöntöllä -yhdistys on halunnut tehdä pesäeroa anorektikkojen vastaavaan yhdistykseen. Syy on selvä.
”Pidän anorektikkojen touhua ihme mamosteluna. Mitä radikaalia tai tehokasta siinä on, että ei syö? Totta kai pitää syödä, muutenhan sitä kuolisi. Tärkeintä on vain muistaa myös oksentaa sen, minkä syö”, Siiri-Mari Hirvi tähdentää.

Silikoneista apua

Jokainen laihduttamista kokeillut nainen tietää, miten herkästi kadonneet kilot katoavat nimenomaan rinnanympäryksestä.
”Onhan se kurjaa, että ryntäät rusinoituvat, mutta onneksi siihenkin on niksinsä. Laihduttamista bulimian keinoin ei missään nimessä kannata jättää kokeilematta rintojen pienenemisen pelossa. Ainahan voi ottaa silikonit”, Hirvi muistuttaa.

Read previous post:
Sähkeuutisia tiistailta

Mies lopetti viinanjuonnin -- Veteliläinen Jaakko Lotvonen on lopettanut viinanjuonnin jo useita kertoja. Useimmiten lopetus osuu lauantain ja sunnuntain välisiin...

Close