Kategoriat
Kotimaa

Alligaattorit huolestuttavat eduskuntaa

(HELSINKI) Eduskunta on ryhtynyt tutkimaan uutta lakiesitystä, joka kieltäisi alligaattorien käyttämisen lyömäaseena. Tutkimuksiin ryhdyttiin sen jälkeen, kun maailmalta oli kantautunut hälyttäviä tietoja, joiden mukaan alligaattorin luontaista uloketta on käytetty apuna väkivaltaisissa tilanteissa.
Hallitus on myöntänyt huolensa siitä, että alligaattorien käytön pelätään lisääntyvän erityisesti nuorten välisten kahakoiden selvittelyssä.
”Teoriassa jo metrin mittaisella alligaattorilla iskeminen saattaa aiheuttaa suuria vammoja, jopa kuoleman. Ja jos se puree siinä lyötäessä ja saa kunnon otteen, niin sitten seuraavana voi ollakin pyöriskely vedessä”, varoittaa nuorisotyöntekijä Hannes Vääksy Ylä-Hikiältä.
Vääksy myöntää kuulleensa nuorten parissa huhuja alligaattoreista. Osa on jopa suunnitellut niiden käyttämistä ihan siksi, että ne ovat tällä hetkellä ”hip”. ”Tämä on erittäin huolestuttavaa”, Vääksy huokaa.
Myös poliisin edustajat ovat huolissaan mahdollisesta trendistä. Heidän mukaansa alligaattori voidaan salakuljettaa helposti esimerkiksi kotibileisiin naamioimalla se lemmikkikoiraksi tai käsilaukuksi. Poliisi huomauttaakin, että nuorten vanhempien pitäisi tietää, mikäli nuorilla on hallussaan alligaattoreita.

Read previous post:
Sähkeitä keskiviikolta

Mies yritti lopettaa kiroilun -- "Vitut siitä mitään tullu", kommentoi ala-hollolalainen Erkki Mulkeroinen yritystään. Seuraavaksi Mulkeroinen pyrkii lopettamaan kahvin juonnin...

Close