Kategoriat
Kulttuuri Ulkomaat

Al-Jazeera julistaa "paras teloitusvideo" -kilpailun

(DUBAI) Uutiskanava al-Jazeera on päättänyt julistaa fundamentalististen katsojiensa suureksi riemuksi kotivideokilpailun. KIlpailun teemana on ’vääräuskoisen teloitus kotioloissa´. Kilpailuun saavat osallistua kaikki ryhmittymät uskontokuntaan tai lahkoon katsomatta. Al-Jazeera toivoo innokasta osallistumista etenkin irakilaisten katsojien suunnalta.
Kilpailussa arvioidaan videon teknisten ominaisuuksien lisäksi myös taiteellista puolta – kompositiota, koreografiaa ja dramaturgiaa. Perinteisellä ”mustat myssyt, kalashnikov, tiukka jäpitys ja dekapitointi” -teemalla ei kanavan ohjelmakoordinaattorin Abu Bakrin mukaan pitkälle pötkitä.
”Valitettavasti liian usein sieppaajat kuvittelevat, että klassinen asetelma, jossa vapiseva uhri viruu keskellä, ja mustiin pukeutuneet taistelijat poseeraavat paskajäykkinä ympärillä pyssyt kädessä olisi pätevin. Ei, vaan nykyään näiltä videoilta kaivataan enemmän rohkeita oivalluksia ja visuaalisuutta”, Bakr selittää.

Oppia musiikkivideoista

Bakrin mielestä sieppaajien omaksuma staattisuus ei tehoa nuoreen katsojakuntaan, joka on tottunut musiikkivideoiden tiheästi vaihtuviin kohtauksiin ja kuvakulmiin. Myös videolla luettaviin vaatimuksiin pitäisi kiinnittää enemmän huomiota.
”Sellainen saarnaava julistaminen Allah on suuri -hengessä ei nyt vain kertakaikkiaan iske. Esimerkiksi rappaamista kannattaisi ihan tosissaan kokeilla”, Bakr ehdottaa. Sen sijaan dekapitoitavan henkilön kansallisuudella ei Bakrin mukaan ole merkitystä, kunhan tämä osaa hoitaa roolinsa uskottavasti ja sopivan dramaattisesti. Suurten yleisömassojen kosiskelun kannalta amerikkalaiset olisivat tietenkin parhaita.
Kisaan on jo etukäteen tullut useita osallistujia. Ainakin Irakin kansanrintaman, Irakin kansallisen rintaman, Irakilaisen kansan rintaman ja Rintaman Irakin kansan puolesta videot on jo toimitettu kilpailun järjestäjille. Ne arvostelee arvovaltainen raati, johon on koottu elokuvataiteen huippunimiä. Raadin puheenjohtajana toimii ohjaaja Quentin Tarantino.
”Parhaat sapelinheiluttajat saattavat saada roolin tulevasta elokuvastani”, tarjoaa Tarantino porkkanaksi ujoille kotivideoijille.
Israelissa toimiva Al-Aksan marttyyrien prikaatit on tiettävästi päättänyt vastata irakilaisryhmien haasteeseen ja palkannut seuraavan uhkausvideonsa ohjaajaksi amerikkalaisen Spike Jonzen.
”Siitä tulee tiukkaa shittiä”, kommentoi ryhmä.

Read previous post:
Katyn, täältä tullaan!

Voihan Venäjän keisari! Luin Lehdestä (17.7.2004) ansiokkaan reportaasin Katynin metsästä matkailukohteena ja aloin heti pakata laukkujani! Jäämme Uljaksen kanssa innolla...

Close