Kategoriat
Ulkomaat

YK: Yhdysvalloilla ehkä hallussaan ydinase

YK:n asetarkastajien mukaan on todennäköistä, että USA:lla on hallussaan ydinase. Varmana pidetään sitä, että maailman suurimpana aseiden valmistajana ja viejänä sillä on kapasiteettia sellaisen valmistamiseen.
Mahdollisen ydinasevarannon laajuudesta ja sijoittelusta ei ole tarkkaa tietoa, sillä yhdysvallat kieltäytyy määrätietoisesti päästämästä mitään kansainvälistä yhteisöä tutkimaan sotakalustoaan.
Nimettömien YK-lähteiden mukaan ydinaseita on kuitenkin todennäköisesti varastossa ”ihan vitusti. Ja kun sanon että ihan vitusti, niin vittu tarkotan sitä kanssa. I-han Vi-tus-ti.”

Tulenarka tilanne

Erityisen ongelmallisen tilanteesta tekee se, että yhdysvallat on myös maailman ainoa jäljellä oleva supervalta, joten millään virallisella taholla ei ole halua tai rohkeutta kritisoida sen asetuotantoa. Yhdysvallat on myös aiemmin osoittanut halukkuutta käyttää ydinaseita, mikäli siltä tuntuu.
Eikä se meinaan ole kaunista katteltavaa se.

Yksi vastaus aiheeseen “YK: Yhdysvalloilla ehkä hallussaan ydinase”

Ja on siellä niitä kemiallisia aseitakin varmaan ihan riittämiin. ”Asetarkastajat USA:han!”

Read previous post:
Jäätelöauto räjäytettiin Parkanossa

(PARKANO) Parkanolaisen kirkonkylän keskustassa koettiin kauhun hetkiä, kun lasketteluvarustein naamioitunut mies räjäytti Jäätelöauton tuhannen päreiksi illan suussa. "Sain siitä synninpesästä...

Close