Kategoriat
Ulkomaat

Bush kiistää sallineensa kidutuksen

(WASHINGTON) Valkoinen talo on julkaissut lukuisia aiemmin salaiseksi luokiteltuja asiakirjoja, joilla pyritään osoittamaan, ettei se ole määrännyt tai sallinut vankien kiduttamista.
”Antakaas kun teen hallituksen ja valtiomme kannan asiaan oikein kirkkaaksi”, presidentti George W. Bush sanoi.
”Emme hyväksy kidutusta. En ole määrännyt ketään kidutettavaksi. En määrää ketään kidutettavaksi. Tämän maan arvojen mukaan kiduttaminen ei sovi sieluihimme eikä olemukseemme”, Bush jatkoi.
”Saattaa olla, että toisinaan joku tipahtaa parvekkeelta tai lipsauttaa peukalonsa sirkkeliin, mutta nämä ovat poikkeustapauksia. Tarkoitan siis, että onnettomuuksiahan aina tapahtuu. Enintään pojat ovat leikkimielellä katkoneet raajoja tai kuristaneet vankeja hengiltä, mutta sehän nyt on sellaista nuorten miesten huvittelua”, Bush sanoi.
”Olen melko varma, että minä tai Rummy emme ole kuitenkaan komentaneet ketään kiduttamaan vankeja. Ellei sitten sinä yhtenä perjantai-iltana, kun oli tullut napattua vähän miestä vahvempaa. Tai seuraavana krapula-aamuna. Missään nimessä en ollut selvin päin määrätessäni kidutuksesta”, takelteleva presidentti sanoi.

Read previous post:
YK: Yhdysvalloilla ehkä hallussaan ydinase

YK:n asetarkastajien mukaan on todennäköistä, että USA:lla on hallussaan ydinase. Varmana pidetään sitä, että maailman suurimpana aseiden valmistajana ja viejänä...

Close